Spatiul Carturesti nominalizat la Bienala de Arhitectura 2010

Proiectul de amenajare a spatiului librariei Carturesti din cadrul Institutului Francez din Bucuresti este nominalizat la Bienala de Arhitectura 2010, ai caror laureati vor fi anuntati in seara aceasta, incepand cu ora 18:30 la Galeria ¾ din cadrul Teatrului National Bucuresti. Proiectul, nominalizat la sectiunea arhitectura de interior, scenografie si design de obiect, apartine LUNDI et DEMI (Ciprian Tocu si Attila Kim), in colaborare cu SKBD (Attila Kim, Ada Diaconu, Tiberiu Bucsa, Ioana Pagu, Lucian Suvaina, Roxana Nirestean) si a fost inaugurat in luna noiembrie 2009.
“Conceptul de amenajare pentru libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez are la baza reinterpretarea ansamblului arhitectural al Bibliotecii Nationale Franceze din Paris. Alegerea acestei trimiteri nu se bazeaza numai pe o reintrepretare a formelor arhitecturale, ci se justifica si prin rolul reprezentativ pe care acest ansamblu il are pentru cultura franceza.”, Attila Kim.

Libraria este rezultatul unui parteneriat intre Institutul Francez si Carturesti. Dedicat cartilor in limba franceza, spatiul a fost gandit ca un loc agreabil pentru citit si intalniri informale (canapelele si micul bar devenind elemente esentiale ale amenajarii) sau prezentari de carte. Anul acesta, a fost gazda mai multor evenimente, atat interne cat si exterioare Institutului, dintre care mentionam Noaptea Institutelor Culturale si Degustarile literare, care se desfasoara lunar in acest spatiu.


Gala decernarii premiilor Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2010 are loc astazi, 11 octombrie, orele 18:30 la Galeria ¾ MNAC. Etaj 3, Teatrul National Bucuresti, Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2. La editia din acest an a Bienalei de Arhitectura Bucuresti au fost inregistrate 215 proiecte, dintre care au fost acceptate pentru expozitia-concurs 176 de lucrari si expuse 171. 

0 comentarii: