Teatrul Joint prezinta Legenda Pianistului de peste Ocean

TEATRUL JOINT prezintă spectacolul
„Legenda pianistului de pe ocean”
Teatrul Joint vi-l prezintă pe Marius Chivu în spectacolul one-man show, „Legenda pianistului de pe ocean”, într-o adaptare de Marius Chivu după Alessandro Baricco, în regia lui Ciprian Cristea. Evenimentul va avea loc marţi, 2 noiembrie, ora 20 la Clubul Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5).
Cum îl cheamă? Danny Boodmann T D Lemon 1900. Unde s-a născut? În mijlocul oceanului. Unde a fost găsit? Pe un pian din salonul de dans de la clasa I. Cine-i sunt părinţii? Nu ştie nimeni. Şi cu ce se ocupă? Cântă. Ce? Jazz.
Pământul e un vapor prea mare pentru el, aşadar, n-a coborât niciodată pe uscat. Vaporul e micul lui pământ plutitor. Aici începe şi se sfârşeşte lumea.
„Legenda pianistului de pe ocean” este o poveste despre propriile noastre limite. Şi cine stabileşte de fapt care sunt aceste limite? Putem deveni genii în micro-universul creat de noi sau putem deveni mediocri în universul exterior. Putem alege? Textul ridică o problemă a perspectivelor sub structura variabilă a unei largi compoziţii jazz. În acest caz, ne întrebăm, putem improviza?
O piesă de teatru, un micro–roman, un poem sau doar o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă? Nimeni nu ştie de fapt ce este acest spectacol, nici măcar autorul său, Alessandro Baricco, scriitor contemporan a cărui activitate este dedicată permanent legăturilor dintre modernitate, literatură şi muzică.
„Novecento” („1900”) este textul după care Giuseppe Tornatore a realizat în anul 1988 filmul „The Legend of 1900” cu Tim Roth în rolul principal.
Spectacolul va avea loc marţi, 2 noiembrie, ora 20,la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5).
Preţ întreg: 15 ron; preţ redus 10 ron
Rezervări prin telefon sau sms la numărul: 0728 967 607.
P.S. Locurile la Club Prometheus sunt limitate, vă recomandăm să vă faceţi rezervare din timp!


0 comentarii: