Local Rec. prezinta Eusebio - One

EUSEBIO semneaza cel de-al patrulea release LOCAL RECORDS, albumul "ONE”, care se poate asculta si descarca gratuit de la acest link:
http://www.localrec.ro/lcl04.html

Noua piese care impreuna stau in picioare ca o declaratie despre Bucuresti. Albumul ONE reprezinta debutul lui Eusebio si nu reda sunetul capitalei, cat induce sentimentul ca i-ai colinda strazile: haos uman, haos sonor, haos in trafic in mijlocul zilei si calm sagetat de cate-o masina sau un latrat de caine, in mijlocul noptii. De fapt, albumul contine inregistrari de ambianta stradale, de noapte, prelucrate, iar fiecare piesa are un corespondent intr-o stare sau intr-un moment in timp.
Un an de lucru la acest album inseamna detalii fine, care nu se percep decat de la a doua ascultare. Cu cat mai multe ascultari, cu atat mai multe detalii. Sintetizatoare, flaut, chitari, tobe prelucrate sau tobe cu efecte, drum-machine-uri, percutii realizate din semne de circulatie, “clopotei” procesati din pahare si farfurii, si computerul, folosit ca unealta de inregistrare, editare si mixaj. O parte din piese sunt co-produse de Waar,
producator roman cu care Eusebio formeaza din toamna anului 2010 proiectul High Jet, o explozie de stiluri electronice, ca un fresh menit a-ti da refresh.Versiunea CD a albumului contine un fragment sonor bonus, gata sa surprinda pe cel care pune mana pe o copie a release-ului. Coperta, realizata de LieProof (lieproof.net) reprezinta Monumentul Eroilor Patriei, din Bucuresti. Eroi Locali.
Eusebio produce in functie de context. Pentru el, acesta este lucrul cel mai important atunci cand compune. Astfel, muzica sa reuseste sa redea sentimentul si atmosfera locurilor in care este creata, mai exact a Bucurestiului. Experimenteaza mult, dar constructiv. Foloseste ca materie prima pentru piesele sale inregistrari de ambianta locale.
Ii place sa faca echipa, caci talentul si influentele a mai multi artisti nasc o chimie unica, care se aude. Lucreaza de peste trei ani cu un alt producator roman, Waar si cu interpretul la flaut Emil Ivanescu. Productiile variaza de la psihedelii de dans pe care inconstient iti vine sa-ti rupi tenisii, la vitamine audio pe care nu iti ramane decat sa plutesti. Eusebio este influentat de decadenta si soundul anilor ’80, dar si cele doua decenii de dinainte, bogate in psihedelia, experimente si analog. Cand e la pupitru, ca DJ, in fata sa lumea nu poate decat sa danseze, in timp ce parcurge un drum prin istoria eclectica a muzicii.

0 comentarii: