Curtea Veche te invita la lansarea volumului lui Carmen Firan

Editura Curtea Veche lansează joi, 9 iunie, începând cu ora 18.00, volumul „Detectorul de emoții și alte povestiri” de Carmen Firan. Lansarea va avea loc la la Librăria Mihail Sadoveanu (B-dul Magheru, nr. 6-8, București) și îi va avea ca invitați, alături de autoare, pe Adrian Cioroianu și Nicolae Prelipceanu.
Volumul de povestiri cuprinde, în registre cât se poate de variate, „fragmente din epopeea contemporană a emigranților”, după cum spune Norman Manea. Detectorul de emoții”, Vinovat în America” și Zbor în triunghi” sunt doar câteva dintre cele 16 povestiri din care transpar gândurile și destinele celor care au plecat din țară și, pribegi moderni”,  pendulează între două lumi complet diferite: vechiul și noul țărm. Emoțiile detectate de autoare într-o proză alertă compun drame și comedii ce împletesc derută și tenacitate, ridicol și candoare, solidaritate și sarcasm.
Carmen Firan a scris volumul de față în urma unei experiențe de viață de peste zece ani în afara hotarelor românești. Poeta, prozatoarea și nu în ultimul rând autoarea de piese de teatru şi scenarii de film care a publicat peste 20 de volume atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii, s-a stabilit în New York în anul 2000.  Membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societăţii Poeţilor Americani şi PEN American Center din New York, editoare a câtorva reviste de renume din New York, are o operă tradusă în numeroase țări. Dintre volumele de poeme, nuvele, povestiri şi eseuri amintim Farsa (Univers Enciclopedic, 2002) și Miracole mici şi mijlocii (Curtea Veche Publishing, 2009).
Volumul „Detectorul de emoții și alte povestiri” este disponibil începând cu luna iunie în librării la prețul de 22 lei, iar la achizitionarea cartii de pe site-ul www.curteaveche.ro, cititorii pot beneficia de o reducere de 15% (19 lei).

0 comentarii: