De.Kolectiv Festival - 7 - 8 septembrie

DE.KOLECTIV FESTIVAL - 07, 08 Septembrie 2012
MNAC, Bucuresti

Am schimbat prefixul. Pentru doua zile, Rokolectiv devine DE.KOLECTIV, un festival-frate-mai-mic dedicat muzicii electronice germane. Pe 7 si 8 septembrie, Institutul Goethe si echipa Rokolectiv invita la MNAC cateva dintre cele mai fresh live act-uri din Berlin, Muenchen si Dresda, completate de cateva aparitii ale eroilor scenei din Bucuresti. DE.KOLECTIV prezinta un line-up hibrid, incercand sa aduca in fata publicului romanesc act-uri din dife
ritele subscene din orasele Germaniei, dincolo de cliseele impuse de vreun gen anume, de la noul performance al experimentatilor Mouse on Mars, in premiera la Bucuresti, pana la noua aparitie berlineza Heatsick.

Organizatori: Institutul Goethe Bucuresti, Rokolectiv, MNAC
Brought to you by Burn Studios
……………………..
Vineri 07.09.2012, 22h00
……………………..
Dompteur Mooner’s Conrad Schnitzler tribute

Unul dintre cei mai eruditi experti in obscuritati de muzica electronica veche, Dompteur Mooner prezinta un dj set in totalitate inspirat din creatia lui Conrad Schnitzler, pionier al muzicii electronice germane, decedat in august 2011, la 74 de ani. Un experimentalist incorigibil, student al lui Beuys si Stockhausen, autodidact, co-fondator al trupei Kluster, membru al Tangerine Dream, Schnitzler continua sa fie o sursa de inspiratie pentru muzicienii de astazi.
http://soundcloud.com/dompteurmooner
http://blog.frieze.com/conrad-schnitzler/

…………………
Minus
Cu aparitii la Red Bull Music Academy, Sonar, Rokolectiv etc., Daniel Stanciu reuseste sa surprinda si sa emotioneze de fiecare data. Minus performeaza adevarate rapsodii synth funk pe un fond bassy, devenind un fel de Tron teleportat pe Kingston direct din Constanta.
http://soundcloud.com/minus
………………….
Pollyester
Pollyester reusesc sa combine diversitatea genurilor muzicale experimentate, fiind cunoscuti ca producatori contemporani de valoare inca din 2007, cu materiale scoase la Permanent Vacation sau propriul label Love in C Minor. In ultimul album, "Earthly Powers", pop-ul devine ingredientul principal, chiar daca nu sunt interesati de o categorisire exacta a genului pe care il abordeaza, sarind fara niciun menajament de la atmosfera spooky din witch house si krautrock spre riff-uri disco si pop. Toata aceasta creatie este completata de versurile suprarealiste ale lui Polly, carismatica lead singer a trupei. Chiar daca presa britanica ii eticheteaza drept "cosmic Disco", muzica lor vine din cosmos si nu este disco.
www.pollyester.net
http://soundcloud.com/pollyester/sets
……………………..
Jacob Korn
Nascut in Dresda si influentat din tinerete de Kraftwerk sau techno/house-ul anilor ‘90, Jacob Korn a reusit sa sintetizeze in productiile sale propriul sound bazat pe experimentele sale de la inceputul carierei cu hip hop, jazz sau leftfield electronica (a.k.a. Granufunk). Jacob Korn cauta mereu sa experimenteze cu noi tehnici de inregistrare si productie, in timp ce isi creeaza propriile instrumente pentru cross media arts si performance interactiv. Rezident la Trans Media Lab in Dresda si cu aparitii la Permanent vacation, Running Back, AstroLab etc., Jacob Korn reuseste sa transforme rigurozitatea techno/house germana in creatii melodioase.
http://jacobkorn.de/
http://soundcloud.com/jacob-korn
……………………..
Sambata, 08.09.2012, 23h00
……………………..
Khidja - Yelloed Out
Pentru prima oara, duo-ul bucurestean prezinta un live set inspirat din creatia trupei elvetiene Yello, fondata in 1980 de milionarul Dieter Maier. O calatorie cu drum machine-uri si sample-uri neobisnuite noir disco, in care Khidja combina in stil propriu cateva draft-uri de piese ale trupei Yello cu beat-uri proaspete, remixuri si obscuritati dubbed-out.
http://soundcloud.com/poor-relatives
……………………..
Heatsick
Imaginati va un set de Berghain cantat pe un keyboard Casio. Proiect solo al berlinezului Steven Warwick, Heatsick reușește cu un singur Casio o miriadă de efecte și loop-uri mantrice Burroughsiene, care cuceresc dancefloor-ul prin structuri repetitive lo-fi-fun. Inspirat de surse din cele mai diverse, de la mixtape-uri Chicago house (ca sunet, textura si tehnica de mixat) la muzică concretă și psihedelie, Heatsick propune un mix live a carui spirala se poate intinde la nesfarsit in timp si spatiu. Desi unii il stiau deja din proiectul Birds Of Delay, noul EP, Déviation, precum si atentia cu care l-au flatat The Wire si alte publicatii (asociat adesea artistilor 100% Silk) l-au adus in prim plan in ultimul an. Diagnostic: Heatsick la Bucuresti.
http://perpendicularrain.blogspot.de/
……………………..
Mouse on Mars
Una dintre putinele trupe de muzica electronica ce a rezistat testului timpului, Mouse on Mars vin in premiera la Bucuresti. Timp de aproape 20 de ani, Andi Toma si Jan Werner au transpirat deasupra consolelor, avand drept rezultat zece albume si o continua reinventare a limbajelor muzicale sub umbrela ironica a muzicii de club. In noul album Parastrophics, discordantele sonore se transforma in pop, iar Alice din Tara Minunilor nu se mai poate opri din dans. Walt Disney ar fi de-a dreptul invidios.
www.mouseonmars.com
……………………..
Sillyconductor & rekabu
De la o vreme incoace, bear duo-ul bucurestean isi intinde tentaculele, virusand cluburi mici si festivaluri si mai mici cu seturile lor de steampunk transnational. Veniti dintr-o zona in care Stefan cel Mare a facut prapad si incapabili sa isi gaseasca job-uri de adulti seriosi la CFR, Sillyconductor si rekabu pun muzici. Seturile lor miros a ciocane lovind roti de tren, a pistoane de locomotive cu abur care-si trag sufletul prin gari provinciale murdare, a obscuritati demult apuse(ne) si a ceva ritmuri neaose nu tocmai ortodoxe.
www.mixcloud.com/BatiscafRadio/
http://soundcloud.com/sillyconductor

0 comentarii: