Editura Art: Idila pe un turn de Thomas Hardy

Idilă pe un turn este povestea unei iubiri nefericite dintre o nobilă căsătorită şi un astronom cu zece ani mai tânăr decât ea. Cei doi îndrăgostiţi explorează paradisul de la înălţimea unui turn transformat în observator astronomic. Thomas Hardy oferă în acest roman o impresionantă şi sensibilă abordare a temei iubirii care trece peste diferenţele de clasă socială şi de vârstă şi o expresie desăvârşită a fascinaţiei sale pentru ştiinţă şi astronomie.

„Hardy a dramatizat magistral frustrările elementare ale năzuinţei umane, ciocnirea dorinţelor incompatibile, misteriosul refuz al celorlalţi de a se supune voinţei noastre, refluxul pasiunii în timp, suferinţa continuă produsă de aparent întâmplătoarele abateri şi capricii ale unei ordini naturale indiferente, acel joc al forţelor impersonale pe care Hardy le evocă atât de des ca pe ceva asemănător unui demiurg maliţios, că se numeşte «soartă», «destin» sau, mai moderst, în poezie, «noroc».”
James Eli Adams

Traducere din limba engleză şi note de Antoaneta Ralian, 328 p, 130x200, hardcover, Colecţia ART Clasic
Preţ: 29,9 lei

Thomas Hardy (1840-1928) a fost un renumit scriitor britanic, cunoscut îndeosebi pentru romanele Tess d'Urberville, Departe de lumea dezlănţuită şi Jude neştiutul.

0 comentarii: