Anetta Mona Chisa & Lucia Tkacova se intorc la Bucuresti pentru un show solo



Vineri, 7 iulie 2017, de la ora 19:00, are loc vernisajul expoziției a huMan, a Lack, a Coin, a cAst. voTe it a artistei cehe de origine română Anetta Mona Chişa și a artistei slovace Lucia Tkáčová, care lucrează împreună de 17 ani (titlul expoziției este o anagramă a numelor celor două). Este a doua expoziție de anul acesta la Future Museum, galeria de la parterul Centrului Ceh, și va fi deschisă până pe 29 septembrie 2017. 
 
Pentru expoziția lor solo de la Centrul Ceh București, Anetta Mona Chișa și Lucia Tkáčová prezintă o instalație care cuprinde mai multe dintre lucrările lor recente, legate de conexiunea lor cu corpul (uman sau animal) și felul în care acesta poate transforma și materializa abstracții precum finanțele, timpul sau codurile matematice.
 
Expoziția prezintă nume deconstruite în literele care le formează, recombinate sub formă de pandante prețioase, monede euro topite și reconfigurate de strângerea mâinii, oase de animale înlănțuite în structuri geometrice imposibile, un covor țesut cu modelul unor touchscreens sparte. Artistele regrupează coduri pentru a produce un alt sens al lumii, unul creat de către și pentru „corpuri nesupuse, care depășesc constrângerile impuse asupra lor de Imperiu și polițiștii săi.” (AMC/LT)
 
„Credem că în lumea noastră, condusă de economii invizibile, corpul, cu prezența sa fizică și materialitatea sa imediată rămâne structura supremă care întruchipează (prin ornamentare și ritualizare) potențialul schimbării” - declară Anetta Mona Chișa & Lucia Tkáčová.

Anetta Mona Chişa & Lucia Tkáčová lucrează în colaborare din 2000. Au avut expoziții personale în Zürich (2016), Bremen (2015), Londra (2013), New York (2013), Brussels (2012), Viena (2011), Bienala de la Veneția – Pavilionul României, împreună cu Ion Grigorescu (2011), București, împreună cu Ion Grigorescu (2011), Roma (2010), Berlin (2008). 

 
În 2017, dramaturgia Future Museum articulează poziţia artiştilor români născuţi în România şi stabiliţi apoi într-o altă ţară. Programul a început cu Ovidiu Anton, Anetta Mona Chișa & Lucia Tkáčová deschide sezonul de vară, iar seria se va închide în toamnă cu expoziția regizorului Andrei Ujică.
 
Expoziție organizată de Future Museum (Centrul Ceh Bucureşti), cu sprijinul BCR, Staropramen și Becherovka. Parteneri: tranzit.ro/București. Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Observator Cultural, Revista Arta, re:art, Scena 9, Zeppelin.

Eveniment facebook:
https://www.facebook.com/events/261819940966153

a huMan, a Lack, a Coin, a cAst. voTe it
Anetta Mona Chişa & Lucia Tkáčová
curator: Raluca Voinea
7 iulie - 29 septembrie 2017

vernisaj: 7 iulie / 19:00
Future Museum (Ion Ghica 11, București)

www.futuremuseum.ro
luni – vineri / 8.00 – 16.30

0 comentarii: