Emilian Oprea, Constantin Cotimanis si Victoria Cocias filmeaza “Coboram la prima”

Pentru cateva zile, in mijlocul capitalei este un “metrou” care a fost construit intr-un timp care ar face invidioasa orice primarie: 7 zile.
Vagonul de metrou, instalat in studioul Filmarie de pe Dionisie Lupu, este parte din decorul filmului “Coboram la prima”, primul lung metraj al regizorului Tedy Necula, un film care ii are in rolurile principale pe 15 dintre cei mai mari actori ai Romaniei.

Cu o distributie impresionanta (Emilian Oprea, Constantin Cotimanis, Adrian Paduraru, Teodora Mares, Victoria Cocias, Constantin Draganescu, Ela Ionescu, Dan Murzea, Iulia Dumitru), lung metrajul “Coboram la prima” spunea povestea calatorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi dupa incendiul de la Colectiv.

Nevoiti sa petreaca impreuna cateva ore pentru ca metroul se opreste intre statii, calatorii incep sa se descopere, sa inlature judecatile si prejudecatile pe care le au fata de cei cu care, din intamplare, sunt alaturi in vagon. “Coboram la prima” este o poveste inspirationala despre natura umana si despre comportamentul in situatii de criza, dar si despre cum poti sa descoperi cu adevarat pe cineva daca ai timp sa-l asculti.

“Este o poveste pe care o traim in fiecare zi, suntem in metrou asa cum suntem si in lume – unii langa altii, impreuna –, daca ne deschidem vedem ca avem ce impartasi. Nu e un film despre Colectiv, dar viata nu poate nega evenimentul. Sunt povesti paralele din vietile mai multor oameni care se intalnesc intr-o zi cu o semnificatie speciala pentru unii,” spune tanarul regizor Tedy Necula.

“Fiind un film independent, conteaza si timpul si resursele, asa ca am fost nevoiti sa contruim vagonul de metrou in doar 7 zile, cu o echipa formata din 8 oameni. S-a muncit pana noaptea foarte tarziu, dar suntem bucurosi ca decorul pare foarte foarte real”, spune Anca Vlasceanu, producator.

“Coboram la prima” este un film independent, produs si regizat de Tedy Necula, imaginea este semnata de Alexandru Timosca, iar scenariul ii apartine Alexandrei Axinte.
Tedy Necula (28 ani) a devenit cunoscut inca din copilarie cand a fost protagonistul filmului lui Radu Gabrea, Noro, este autor de filme documentare inspirationale si un cunoscut speaker motivational.

Parteneri: Fan Curier, Dedeman, Banca Transilvania, JTI, Uber, KPMG si Aqua Carpatica.

0 comentarii: