Caravana TIFF duce filmele bune in peste 15 orase din tara



Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.
 
Pe harta Caravanei se află orașe precum Iași (16 – 17 iulie), care deschide seria proiecțiilor în Piațeta de Patinoar din Parcul Palas, Carei (25-26 iulie), Satu Mare (28 – 30 iulie), Arad (4-6 august), Năsăud (4-6 august), Oradea (15-16 august), Brașov (18-20 august), Făgăraș (18-20 august), Mediaș (21-22 august), Galați (23-25 august), Deva (27-29 august), Timișoara (31 august-5 septembrie), Sf. Gheorghe (12-13 septembrie), Ploiești (19-20 septembrie). Programul complet al Caravanei va fi actualizat în permanență pe www.tiff.ro
 
Publicul va avea ocazia să vadă Gloria/ Glory (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov), recompensat cu Mențiunea specială a Juriului la TIFF, povestea unui bărbat care găsește milioane de leva pe șine, le predă statului și se trezește că obține în schimb un ceas stricat, Dalida (r. Lisa Azuelos), drama biografică bazată pe viaţa legendarei cântăreţe, Nebune de fericire/ La pazza gioia (r. Paolo Virzì), un film exuberant adus de la Cannes despre prietenia plină de surprize dintre două femei care se cunosc într-o clinică de psihiatrie, sau Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios nos perdone (r. Rodrigo Sorogoyen), un thriller captivant plasat în Madrid, multi-premiat în ultimul an. 
 
Spectatorii se vor delecta urmărind comedia Complet străini/ Perfetti sconosciuti (r. Paolo Genovese), despre un grup de prieteni care decid să-și lase la iveală secretele ascunse în telefoanele mobile, cu efecte dintre cele mai neașteptate. Un film puternic, (M)ucenicul (r. Kirill Serebrennikov) este drama unui adolescent din Rusia care-și confruntă apropiații folosind Biblia ca armă.
 
Povestea iubirii, noul film al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, cu vedete ca Derek Jacobi, Gemma Arterton, Sophie Nelisse și Eliot Gould în distribuție, va putea fi vizionat în aer liber alături de Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu), distins cu Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF, Ultimul căldărar, regizat de fotograful Cosmin Bumbuț și Elena Stancu și recompensat cu Premiul pentru debut la TIFF, Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu), un documentar despre situația tragi-comică a agriculturii românești, La drum cu tata (r. Anca Miruna Lăzărescu), Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), comediile Afacerea Est (r. Igor Cobileanski) și Două lozuri (r. Paul Negoescu), sau thriller-ul Câini (r. Bogdan Mirică). 
 
Intrarea la proiecţii este liberă.
Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

0 comentarii: