Beyond the Black: “Cântăm pentru prima oară în România și am primit deja o mulțime de mesaje de la fani”



Germanii Beyond the Black au avut un an incredibil! Până nu demult tinere speranțe ale rock-ului simfonic german, trupa a urcat rapid în preferințele publicului și și-a ocupat repede binemeritatul loc pe firmamentul metalului european. Albumul lor de debut, „Songs Of Love And Death“, a intrat direct pe locul 12 în topuri, unde s-a menținut timp de trei luni, performanță pentru care prestigioasa revistă "Metal Hammer" le-a acordat titlul de "Cel mai bun debut al anului". Au urmat o serie de succese, iar scena metal europeană s-a lăsat destul de repede sedusă de minunata cântăreață Jennifer Haben și de colegii ei de trupă. Legende ale rock-ului, cum ar fi trupa Saxon, i-au invitat într-o călătorie în Marea Britanie, în timp ce în Germania, Beyond the Black a început să-și organizeze propriile turnee, concerte ținute, cel mai adesea, cu casa închisă. După mai multe apariții pe scenele unor festivaluri mari, printre care Rockavaria sau Nova Rock, trupa s-a întors în locul care a consacrat-o: Wacken, festivalul care le-a găzduit primul concert remarcabil din carieră. 
 
Pentru că nu și-au dorit să se culce pe lauri, Beyond The Black a lansat cel de-al doilea album, "Lost In Forever". Trupa din Mannheim ajunge din nou în lumina reflectoarelor cu un metal simfonic epic: impresionează timbrul angelic a lui Jennifer Haben, o cântăreață incredibil de talentată, a cărei voce pare a fi atât de fragilă și totuși atât de puternică, încât reușește cu ușurință să-și impresioneze fanii.
"Ne-am dezvoltat petrecând timp împreună, cel mai adesea pe drum, și cred că vă puteți da seama de acest lucru atunci când ascultați noile noastre piese", spune Jennifer.
 
O muzică plină de contraste este ceea ce-i face pe Beyond The Black atât de speciali. Reprize soft în antiteză cu metale grele. Claviaturi epice, alături de reprize solo de chitară hard rock. Toate se topesc într-o adevărată operă de artă, care oferă alegeri mult mai variate față de primul album. 
 
Titlurile pieselor reprezintă cea mai „heavy parte a celor de la Beyond the Black și evocă romantismul întunecat al debutului lor. Vocea angelică a lui Jennifer, susținută de sunetele guturale ale colegilor ei, spune povești despre un suflet pierdut, prins între vis și realitate: "Somebody free me from this hell and deliver my soul / Cineva să mă elibereze de acest iad și-mi redea sufletul".
Balada "Love's A Burden" este cea mai lirică piesă din repertoriul Beyond The Black și îi oferă lui Jennifer o minunată ocazie să-și etaleze calitățile vocale. "Am avut nevoie de mult timp să decid dacă nu e prea devreme să lansăm această baladă emoțională, dar acum sunt foarte fericită că am decis să o facem. Acest cântec este foarte special pentru mine ", spune Jennifer. Beyond the Black este, așa cum remarca întreaga critică europeană, o trupă care a reușit peste noapte să urce de la zero până la statutul de eroi ai scenei rock europene. 
 
Beyond the Black zboară sus, foarte sus – spune critica, remarcând forța și creativitatea cu care muzicienii reușesc să gestioneze o misiune dificilă, anume să ducă mai departe un stil amplu și melodic, afirmându-și clar propria identitate și mesajul unic în fantastica lume a rock-ului internațional.

Dur sau liric, puternic sau pasional, "Lost In Forever", albumul care va fi prezentat în concertul de la Sibiu, evocă simbolurile majore ale metalului simfonic. Albumul conține, desigur, și câteva hituri. „Burning In Flames“, cu corul său extraordinar, va fi un punct de atracție garantat la fiecare concert. "Shine And Shade", cu solo-urile sale magnifice de chitară, aduce un vibe masculin, reprezentând acea doză absolut necesară adevăraților dependenti de metal. Cel de-al doilea album al trupei Beyond The Black aduce în fața publicului o trupă plină de pasiune arzătoare, dornică să ajungă dincolo de limită.

0 comentarii: