Vasile Groza, tatal Loredanei, lanseaza o carte cu acrostihuri

“Acrostihuri cu punctul pe I” este o carte in care Vasile Groza le face portrete naive in versuri unora dintre cele mai importante personalitati artistice, culturale si politice. Printre cei ale caror trasaturi de caracter sunt surprinse in versurile lui Vasile Groza se afla Radu Beligan, Rares Bogdan, Marius Tuca, Mihai Constantinescu, Marius Teicu, Corina Chiriac, Florin Calinescu, Florin Piersic si Adrian Enescu.

Desigur, si fiica sa – Loredana - isi gaseste un loc special in paginile cartii. Iata acrostihul dedicat artistei.
 
Lasand copilaria nimanui,
Oprita de destin la o rascruce
Ravnind la cheia succesului,
Evolutia ei, faima ii aduce.
Dotata cu un har dumnezeiesc,
Ajunsa-n varf de piramida,
Norocul, visele-mplinesc
Asa o lume-ntreaga putut-a s-o cuprinda,
 
Gemenii zodiei n-o lasa-n pace,
Rade, canta si danseaza.
Orizontul, cat cuprinde, se desface.
Zarile de aur, chipu-I lumineaza.
Astrii din sclipiri, ceru-nsenineaza!

Desi avea talent la a compune poezii inca din tinerete, Vasile Groza s-a apucat serios de scris odata cu aparitia  nepoatei sale, Elena – fiica Loredanei, pentru care atunci cand era mica a scris povesti si poezii. Cand Elena a crescut, Vasile Groza a inceput sa scrie piese de teatru pentru copii, iar textele sale au fost transformate adesea in serbari scolare de elevii la clasele primare.

De altfel, la lansarea de joi invitatii vor putea vedea doua mini-spectacole realizate din versurile lui Vasile Groza, prezentate de trupa de teatru Vitileasca, formata de elevi de la doua scoli din Focsani, dar si una din satul 

“Acrostihuri cu punctul pe I” este lansata la editura Destine.

0 comentarii: