O luna pana la Luna Plina



Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror&Fantastic Lună Plină va începe pe data de 10 august, la Biertan, județul Sibiu. Lună Plină a primit anul acesta un număr record de filme înscrise: aproape 1500 de lung-metraje și scurt-metraje, total amețitor din care va ieși la suprafață o selecție, semnată de criticul de film Cătălin Mesaru, cât să asigure patru zile (10-13 august) de coșmaruri pe toate gusturile. Filmele vor rula în aer liber în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și în interior la Sala Karloff, și la Căminul Cultural din Biertan.
 
Un eveniment important al acestei ediții va fi cine-concertul CelloFun - Femeia în lună. „Frau im Mond” își are originile în studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din părinţii astronauticii moderne, născut (1894) chiar în județul Sibiu. Scriiitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrările profesorului privind posibilitatea explorării spaţiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat Femeia în lună, care apoi a constituit baza scenariului după care s-a turnat filmul lui Fritz Lang. Femeia în lună este primul lung-metraj de acţiune din istorie care se desfăşoară în spaţiu, film apărut în acelaşi an (1929) în care Oberth îşi lansa prima rachetă cu combustibil lichid.
 
Filmul este precedat de fragmente din două filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu înainte, tot pe tema pe rachetelor şi a zborului în spaţiu: „Verdens Undergang” („Sfârşitul lumii”, 1916, regia: August Blom) şi „Himmelskibet” („O călătorie pe Marte”, 1918, regia: Holger-Madsen).
 
Proiecţia este însoţită de sound-designul original al trupei CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru re-construcţia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtură între foley şi improvizaţie live.
 
Nu lipsesc de la „Lună Plină” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room”, atelierele fantastice sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.
 
Abonamente (cu sau fără camping inclus): biletmaster.ro: bit.ly/Bilete_LunaPlina2017
 
Ne puteți urmări pe www.lunaplinafestival.ro
Facebook: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival/
 
***
 
Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” (10 – 13 august)  este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc
Cu sprijinul: : Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan
Sponsor principal: Staropramen

0 comentarii: