Caribou la Palatul Bragadiru

Caribou este numele cu care se striga renii in America de Nord si asa ar fi ramas daca acum 10 ani un canadian numit Dan Snaith nu s-ar fi apucat sa compuna muzica. Provenind dintr-o familie de matematicieni, Dan a preluat traditia si si-a dat doctoratul la Londra cu teza Overconvergent Siegel Modular Symbols si poate acesta ar fi numele singurului sau hit daca in acelasi timp albumele sale de IDM-meets-folktronica-meets-krautrock scoase sub numele de Manitoba nu ar fi fost aplaudate de critica underground si de baza de fani in continua crestere.

Din 1996, Dan Snaith creeaza sub apelativul Caribou si concerteaza live cu o intreaga trupa la care de obicei e tobar, vocal si clapar la mini-Korg. Albumele sale in zona psihedeliei electronice, pline de o atmosfera calda si extatica, il fac un creator al unui sub-gen foarte personal si inconfundabil, in aceeasi maniera cu Four Tet sau Junior Boys. Ultima sa capodopera, albumul Swim, este poate cea mai accesibila si cea mai populara creatie a sa (single-ul Odessa fiind in heavy rotation pe multe radiouri si pe MTV), fiind, asa cum o descrie Snaith, ”dance music that sounds like it's made out of water”, o muzica frenetica inspirata de acid house, minimal techno si disco dar apropiata in spirit de dance-rock-ul stil LCD Soundsystem.

Dupa ce a mers in turneu pe mai tot globul anul acesta si a primit review-uri excelente pentru prestatiile live, Caribou va fi la Palatul Bragadiru pe 25 noiembrie, printr-o conspiratie Rokolectiv/Chestionabil si OneDay. Swim!

25 noiembrie, ora 22:00, Palatul Bragadiru (vezi harta)
Minus, Flore
CARIBOU live
18+ (Accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis!)
Bilete in avans 30 Lei (in numar limitat) pe Eventim.ro sau in retelele Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops.
Intrarea va fi 40 de lei in seara evenimentului.

0 comentarii: