Local Records prezinta The Model

THE MODEL semnează cel de-al cincilea release LOCAL RECORDS, "PRINCIPLES OF MODELLING ". EP-ul se ascultă și se descarcă gratuit pe siteul LocalRec.RO.

Unul dintre lucrurile pe care The Model le face în mod constant este să te țină pe picior greșit când vine vorba de a-i ghici următoarea mișcare: pe când ai crezut c-ai înțeles exact ce face și l-ai încadrat într-o categorie convenabilă, reușeste cumva, ca un cuțit, să-și croiască o cărare afară din desiș. Ai nevoie de-o dovadă? Este de ajuns să asculți cel mai recent EP al său, “Principles of Modelling”.
Prima piesă, “I Am Always on Your Mind” este remarcabilă, construită în jurul unei multitudini de synth-uri old-school și trimite la producătorii de proto-house din ultima parte a anilor ’70. Din toată aroma aia Kraut iese o piesă care ar fi putut foarte bine fi produsă de niște minți delirante ale unor minimaliști clasici, precum Terry Riley.
Gândiți-vă la Art Ensemble of Chicago în toiul unui jam session într-un studio plin-ochi de synth-uri vintage, și începeți să vă faceți o idee vagă referitoare la amalgamul simfonic care este piesa. In “Six Days of Heat”, The Model ne prezintă sound-ul său bine-cunoscut, pentru care este cunoscut și apreciat, ce îmbină elektro dark și rece precum lama de brici și un vocal livrat de My Favorite Robot – la fel de rece si tutuși emoțional; The Model îi spune “flacăra rece”. Pentru puriști, piesa vine și cu o versiune instrumentală, care aduce synth-urile în față, într-o cascadă de melodii. Tot din zona adâncă și întunecată a minții sale vine și “Catwalk Drama”: un track pe cât de dark, pe atât de porno și de murdar. Gândiți-vă la această piesă drept răzbunarea lui pe toate piesele house pe care le poți cumpăra câte 10 pentru un dolar, și care conțin toate bine-cunoscutele gemete false de extaz! Ultima piesă, “Damen”, este o colaborare cu Camil Dumitrescu: e ca un tren pulsând în noapte, sirenele suierând, care tâșnește spre tine, pentru ca mai apoi să dispară în același întuneric din care a apărut, înainte ca tu să fi apucat să-ți tragi sufletul. Este ca o călătorie în măruntaiele unui monstru dezlănțuit și de neoprit.
Acestea sunt principiile modelling-ului pentru The Model: transformarea necesară pentru a atinge Supra inele. O transformare ce poate fi anevoioasă, întunecată și surprinzătoare, dar în egală măsură captivantă și plină de recompense. 

0 comentarii: