Shukar Collective cu Brazda lui Novac si Planeta Moldova la The Ark

Prietenii SHUKAR COLLECTIVE, Planeta Moldova si Brazda Lui Novac, sunt invitatii speciali la The ARK pe 27 Noiembrie
SHUKAR COLLECTIVE, binecunoscutul grup care a creat un curent unic alaturand muzica ursarilor cu stilurile electro, drum'n'bass, dub, hip-hop, jazz si cu un puternic concept vizual, va concerta pe data de 27 Noiembrie la The ARK in Bucuresti impreuna cu invitatii lor speciali.
Proiectele PLANETA MOLDOVA si BRAZDA LUI NOVAC vor incalzi atmosfera in deschiderea concertului SHUKAR COLLECTIVE.

PLANETA MOLDOVA este un proiect fondat de Mitos Micleusanu la inceputurile anilor 2000, al carui debut discografic are loc in 2004 cu albumul autointitulat, iar in 2010 lanseaza cel de-al doilea album denumit sugestiv ‘Intre 4 Scanduri’.

PLANETA MOLDOVA iti starneste un hohot de ras sanatos. O lume fara speranta iti pune pe tava PLANETA MOLDOVA. Bucura-te acum si de filozofie clasica, grea, pe-ntelesul muzicii de taca-paca. Un one man show sau, mai bine spus, un anti-show, al carui subiect – societatea – este dezbatut cat se poate de deschis, necenzurat si amuzant, asa ar putea fi descrisa reprezentatia live PLANETA MOLDOVA.

In ultimii 13 ani, BRAZDA LUI NOVAC a devenit un nume sonor al scenei electronice underground din Romania. Dupa numeroase concerte de succes in orase din Romania, dar si in Londra, Roma sau Maastricht, la care putem adauga cateva opening acts de efect la concertele unor trupe de renume ca Recoil, Covenant si Funckarma. BRAZDA LUI NOVAC a lansat primul sau album, cu titlu omonim, in anul 2010 in format digital exclusiv.

Imbinand tonalitatile raw ale instrumentelor analogice cu ritmurile elaborate, sunetul distinctiv BRAZDA LUI NOVAC se concretizeaza intr-un melanj de synth-uri melodioase si industrialul anilor ’90 avand usoare amprente shoegaze. In prestatiile live, jocul audio-video este realizat alaturi de visuals-urile create de Vali Chincisan.

PLANETA MOLDOVA si BRAZDA LUI NOVAC vor urca pe scena The ARK alaturi de SHUKAR COLLECTIVE sambata 27 Noiembrie incepand cu ora 21:00.

Cei patru producatori SHUKAR COLLECTIVE alaturi de vocile “gypsy” Sorinel si Ema Dei vor testa live cele mai noi creatii, unele dintre ele prezentate in premiera absoluta in cadrul emisiunii GuerriLive Radio Session in data de 27 septembrie.

Publicul bucurestean va avea parte de un show audio-video complet, in care pe langa prestatia live vor fi prezentate cele mai ingenioase colaje video marca VJ Tom, clipuri ce ilustreaza cele doua culturi care stau la baza proiectului SHUKAR COLLECTIVE – cultura rromani si cea urbana.

SHUKAR COLLECTIVE a debutat in anul 2003 cand la initiativa lui DJ Vasile, producatorii scenei muzicale electro autohtone Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cristian Stanciu aka Matze, Vlaicu Golcea si Mitos Micleuseanu au decis sa produca cateva piese avand la baza niste voci ale celor trei tigani-ursari membri ai proiectului Shukar: Tamango, Clasic si Napoleon. Rezultatul a fost mult-apreciatul album Taves Bahtalo!/ Urban Gypsy.

Intre 2004 si 2007 SHUKAR COLLECTIVE a concertat in intreaga Europa luand parte la cele mai importante festivaluri de world music precum Sfinks Festival – Belgia sau  BAM Festival – Spania dar si altele precum Trans Musicales Festival – Franta, Puls Festival – Anglia sau Exit Festival – Serbia.

In toamna anului 2007 este lansat cel de-al doilea abum, “Rromatek”, la labelul german EastBlok Music, urmat la scurt timp de un turneu de promovare cuprinzand 12 date in Germania, Elvetia si Austria. Acest nou album aduce schimbari in componenta proiectului, cea mai importanta fiind schimbarea celor trei voci de pe Taves Bahtalo!/ Urban Gypsy cu Sorinel De La Timisoara.

In 2009 regizorul Matei-Alexandru Mocanu incepe lucrul la un documentar inedit care intentioneaza sa prezinte publicului larg cum a luat nastere acest proiect dar mai ales cum a decurs colaborarea, convietuirea si integrarea celor doua culturi sub umbrela unei trupe “rock’n’roll” autohtone.
HBO Romania decide sa sustina productia acestui documentar, iar premiera “The Shukar Collective Project” are loc in vara acestui an la Festivalul de Film TIFF din Cluj-Napoca.

“The Shukar Collective Project” reflecta aceasta ciocnire culturala si ii dezbate toate fatetele si consecintele.

DJ Vasile, Dan Handrabur, VJ Tom, DJ Rolf, Sorinel si Ema Dei va asteapta alaturi de invitatii lor Planeta Moldova si Brazda Lui Novac in data de 27 noiembrie la clubul The ARK din Bucuresti, pe strada Calea Rahovei 196A incepand cu ora 21:00.

Biletele pentru concertul SHUKAR COLLECTIVE sunt disponibile la pretul de 25 Lei si se pot achizitiona online la Eventim.ro, MyTicket.ro si BLT.ro sau din retelele Diverta, Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops, precum si din locatie – The ARK.

0 comentarii: