To Rocco Rot concerteaza in Kulturhaus

Trio-ul berlinez To Rococo Rot (IDM, post-rock electronic) soseste in clubul Kulturhaus (Str. Sfanta Vineri, nr 4) vineri, 26 noiembrie, pentru un show live in premiera la Bucuresti, in cadrul primei editii a Festivalului International de Film Experimental EXPIFF, organizat de Fundatia Culturala Art Promo.

To Rococo Rot combina muzica electronica cu elemente acustice pentru a crea un sound post-rock aparte. Trupa se compune din basistul Stefan Schneider (Kreidler) si fratii Robert (chitara, electronica) si Ronald Lippok (tobe, efecte).

Trupa a debutat in 1996 cu un album fara titlu, pe vinil, continuand apoi cu Veiculo (1997), lansat de casa de discuri britanica City Slang. In acelasi an, trupa a inregistrat un material nou de studio cu producatorul David Moufang. Dupa transferul la Mute Records, formatia a lansat The Amateur View in 1999 si Music Is a Hungry Ghost in 2001, urmat de albumul Hotel Morgen (2004), bine primit de critica de specialitate. Cel mai recent album To Rococo Rot, Speculation, a fost lansat in martie anul acesta de Domino Records.
Trio-ul german reinventeaza rock-ul instrumental cu influente electronice, iar entuziasmul lor pentru recontextualizarea sunetelor familiare ramane neschimbat.” (BBC)
“To Rococo Rot combina efectul analog cu pasaje electronice si percutie mecanica pentru a crea un sound digital, dar 100% uman.” (Pitchfork)

Concertul este programat sa inceapa la ora 22, iar accesul in club este permis incepand cu ora 21.
Biletele (in numar limitat de 300) sunt disponibile in pre-vanzare pe Eventim.ro sau in retelele Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops la pretul de 20 ron. In seara evenimentului intrarea va fi 30 ron, in limita locurilor ramase.
Aflat la prima editie, Festivalul International de Film Experimental EXPIFF are loc in perioada 24-28 noiembrie, la Cinema Scala din Bucuresti si include un program de 65 de scurt-metraje, workshop-uri si evenimente, cu participarea reputatului regizor britanic Peter Greenaway si a altor cineasti renumiti.

0 comentarii: