Dance Division cu Nek in Control Club

Miercuri 1 iunie, ora 22.00 @ CONTROL

Dance Division by Nek
- Students Special Party-


In prag de sesiune, sarbatoriti vara pe ringul de dans. La bar va asteapta si promotii in ton cu vremea de afara: Cuba Libre, Screwdriver  sau Vodka Apple - 7 lei

Iar la pupitrul de dj il gasiti pe Nek, pregatit pentru un refresh muzical !

Intrarea este liberă

Liszt in metrou si doua concerte la Ateneul Roman

Pe 11 iunie, Institutul Francez ofera melomanilor bucuresteni o zi intreaga dedicata unui mare compozitor: dupa Chopin in 2010, anul acesta este al lui Franz Liszt, de la nasterea caruia se sarbatoreste bicentenarul. La Grande Journée Liszt incepe cu un recital in statia de metrou Unirii1 la ora 11, sustinut de pianistul Nicolae N. Dumitru. Programul acestei zile speciale continua la Ateneul Roman incepand cu ora 17, cu Brigitte Engerer, premiul intai in unanimitate al Conservatorului din Paris la varsta de 15 ani, invitata in 1980 de catre Herbert von Karajan in persoana sa se produca cu Filarmonica din Berlin si apoi cu cele mai mari orchestre, iar de la ora 20 cu  Bertrand Chamayou, laureatul Victoires de la musique classique la categoria "revelatie solist instrumental a anului" in 2006, iar in 2011 in calitate de "solist instrumental al anului", specialist in Liszt, care va interpreta in integralitate Les Années de pèlerinage.

Program Grande Journée Liszt

- statia de metrou Unirii 1, peron
ora 11 - " Liszt underground" - Pianistul Nicolae Dumitru si invitatii sai

- Ateneul Roman
ora 17 : Recital Brigitte Engerer
ora 20 : "Ani de pelerinaj" - integral - Recital Bertrand Chamayou

Nicolae DUMITRU >> statia de metrou Unirii 1 >> 11 iunie, ora 11 >>
Nicolae Dumitru debuteaza pe scena Ateneului Roman in mai 1987. Din 1990, sub indrumarea maestrului Dan Mizrahy, devine intai stagiar al Colegiului “Gnessin” din Moscova, iar apoi, ca bursier al statului roman, absolvent (1998) al Academiei Ruse de Muzica “Gnessin”, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. Sub conducerea acestuia parcurge si studiile postuniversitare in perioada 1998- 2001. In calitate de solist, evolueaza in compania Filarmonicii Academice de Stat din Moscova in sala “P.I. Ceaikovski”, sub bagheta dirijorului Vladimir Ponkin, a orchestrei Filarmonicii de Stat din Chisinau, dirijata de Valentin Doni. Este solist invitat al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti si al Orchestrei Nationale Radio (impreuna cu care realizeaza prima interpretare Radio a Concertului in sol minor pentru pian si orchestra op. 33 de Antonin Dvorak), al filarmonicilor din Nijni-Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod (Fed. Rusa). Pe scena europeana sustine recitaluri la Stockholm, Viena, Baden bei Wien, Lisabona, Budapesta, Venetia, Madrid, Barcelona, Roma.
Brigitte ENGERER >> Ateneul Roman >> 11 iunie, ora 17 >>
Brigitte Engerer a inceput studiul muzicii la cinci ani si a intrat la Conservatorul din Paris, la clasa Lucettei Descaves. A obtinut in 1968, la varsta de 15 ani, premiul intai pentru pian, prima numita in unanimitate. In 1969 este laureata a Concursului International Marguerite Long-Jacques Thibaud, dupa care a fost invitata sa se perfectioneze la Conservatorul Tchaïkovski  din Moscova, la clasa lui Stanislas Neuhaus, unde va ramane 9 ani. In 1980 cariera sa a luat o intorsatura decisiva, atunci cand Herbert von Karajan a invitat-o sa cante cu Filarmonica din Berlin.
Laureata a numeroase concursuri internationale (Concurs Thibaud in Franta, Tchaïkovski  in Rusia, Regina Elisabeta in Belgia...), este, de asemenea, Cavaler al Legiunii de Onoare, Ofiter al Ordinului National de Merit, Comandor al Artelor si Literelor si membru corespondent al prestigiosului Institut de France, Academia de Arte Frumoase. Cariera sa este impartita astazi intre recitaluri si activitatea didactica de la Conservatorul din Paris.
Bertrand CHAMAYOU>> Ateneul Roman  >> 11 iunie, ora 20 >>
Bertrand Chamayou incepe sa studieze pianul la opt ani, iar la varsta de cincisprezece ani intra la  Conservatorul din Paris, la clasa lui Jean-François Heisser, unde termina cu un premiu intai, apoi urmeaza ciclul de studii aprofundate al acestei institutii de invatamant, perfectionandu-se in acelasi timp cu Maria Curcio la Londra. Laureat a numeroase concursuri internationale, realizeaza o cariera stralucita, cu recitaluri in diverse sali prestigioase (Pleyel, Théatre Mogador, Gaveau, Théatre du Capitole, Gasteig de Munich, Conservatorul Tchaïkovski din Moscova etc.) precum si in cadrul unor festivaluri din intreaga lume. Apare, de asemenea, in concert cu diverse orchestre franceze de mare renume, cum ar fi, mai ales, l'Orchestre philharmonique de Radio France sau l'Orchestre national du Capitole de Toulouse sub conducerea, lui Lawrence Foster, respectiv Michel Plasson. In 2006 este laureatul Victoires de la musique classique la categoria "revelatie solist instrumental al anului”, iar in 2011 in calitate de "solist instrumental al anului". Specialist in Liszt, a inregistrat in 2006 les Douze études d'exécution transcendante de Franz Liszt  (la Sony), si ii dedica o noua inregistrare in 2011.
Eveniment realizat cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale.

Dan Basu si Aforic in Control Club

Duminica 5 iunie, ora 22.00 @ Front Control:
Dan Basu & Aforic

Dan Basu spune: "Aforic e boss in hip hop. Duminica 5 iunie, de la 10, la club Control, facem seara sub indrumarile muzicale selective ale acestuia si ale lui Dan Basu."

Intrarea este libera.
http://www.facebook.com/event.php?eid=204582452910831

Bummer in the Summer la Shift Pub

Miercuri 1 iunie, ora 22.00 @Shift

BUMMER IN THE SUMMER
with Camil & guests dj set

  Intr-un oras „pe fuga”, va puteti totusi regasi gradina voastra secreta. Camil si invitatii lui stiu cum sa va ”poarte” departe...printr-un dj set „de vara„.

  Incepand de miercuri puteti alege sa va ascundeti intr-un decor boem de poveste, la Shift Pub. In racoarea serii, puteti savura pe terasa un pahar de vin bun sau delicatesele pe care le regasiti in noul meniu.

 Drop by!
Shift Pub se afla pe Str Eremia Grigorescu , nr 17 (zona Lahovari - Piata Romana)

Selectro - 1 iunie - Expirat Club

Miercuri 1 iunie
Expirat&OtherSide
Selectro


Dj Vasile in Back to my Selector, Marika
Andy "More" House, MoonSound, Greeg
ora 23.00

Cadenza Vagabundos 2011

Cum sezonul estival deja a inceput la Ibiza, si in acest nu putea lipsi de pe insula echipa Vagabundos a labelului Cadenza. Astfel, incepand cu 29 mai si pana pe 2 octombrie in fiecare duminica in club Pacha din Ibiza rezident va fi Luciano si ai sai invitati printre care se numara: Alex Picone, Cesar Merveille, Dj Koze, dOP, Mirko Loko, Moodymann, Reboot, Tobi Neumann dar si romanul Rhadoo, component al [a:rpia:r].
Iar pentru ca anul trecut filmul de prezentare al photoshootului in urma caruia s-a realizat flyerul generic al Vagabundos a facut furori, va prezentam si realizarea shootingului pe 2011 urmand ca pe parcursul sezonului estival sa va aducem informatii referitoare la show-urile Cadenza Vagabundos.

De la contemplare la construirea de situatii - Pavilion Unicredit

DE LA CONTEMPLARE LA CONSTRUCTIA DE SITUATII
02 iunie - 31 iulie 2011
PAVILION UNICREDIT, Bd. Nicolae Titulescu nr.1 (Piata Victoriei)
Curator: Razvan Ion

Participants:  Francis Alys (BE/MX), Minerva Cuevas (MX), Ciprian Homorodean (BE/RO), Jason Loebs (US), Wilfredo Prieto (CU), Sabine Rethore (FR), Temporary Services (US), Abdellah Taia (MA/FR), Erwin Wurm (A)

Publicatie: "From Contemplating to Constructing Situations" cu texte de Lars Bang Larsen, Rosi Braidotti, Felix Guattari, Razvan Ion, Internationale Situationiste, Mikkel Bolt, Gunalan Nadarajan. Traducere si adaptare in limba romana de Cristina Bangau.

Kant a fost cel care a lansat interogarea conditiilor de cunoastere a posibilitatilor si cel care a inteles explicit interogarea ca fiind un act critic. Din acel moment, putem spune ca reflectia moderna este ori critica - in sensul auto-reflectiv - or nu este moderna (Boris Buden). Dar, represia freudiana, foucaultiana, postmoderna, stalinista, leninista s.a.m.d este identica, iar ceea ce poate face diferenta este epatarea eu-ului si putinta lui de a spune "nu" statului asupritor (fara a se transforma intr-un stat-anarhic lamentabil).
Discursul teoretic, publicatia si expozitia - ca mod de interactiune direct, aduna pozitii ale unor ganditori si artisti din generatii diferite care refuza sa participe in prescriptiile obosite, prafuite, ale pietei si autoritatii, si creaza, in schimb, noi metode radicale de angajare, de actiune.  "From Contemplating to Constructing Situations" incearca sa dezvolte un concept indispensabil, contemporan, al schimbarii politice - un concept care transcede formularile desuete despre insurectie si rezistenta. Prea mult sange si cerneala au curs pentru ca masinaria revolutionara si cea artistica sa ramana separate.
Trecerea de la contemplare la constructia de situatii trebuie facuta fara intarziere. (Razvan Ion)


DESCHIDERE:  Joi, 02 iunie 2011, 19.00
Bere oferita de Grolsch.
Dupa deschidere Jason Loebs va realiza un DJ set special @ Control Club, Str. Academiei 19. In front Control va dubla criticul de film Dan Angelescu.
Un concert special va incepe la ora 21.00 cu Soviet Soviet si Uma Swan, organizat de Chambre du Chat.

Expozitia este sustinuta de PAVILION -journal for politics and culture, Forumul Cultural Austriac la Bucuresti si Grolsch.

Expozitia si publicatia nu ar fi existat fara ajutorul nepretuit al colegilor mei Eugen Radescu, Andrei Craciun, Stefan Voicu si Cristina Bangau.

Intreaga mea recunostinta scriitorilor si artistilor care au colaborat cu mine la acest proiect.

Multumiri: Karin Cervenka, Gabriela Cretu, Mihai Fuiorea, Tudor Ghiurca, Dan Mares, Anca Nuta, Paul Tomi Rus, Alex Simionov, Anton Vidokle, Laura Barlow.

Imagine:  Ciprian Homorodean, page from "Survival Strategies. Take the Book, Take the Money, Run!, 2010, 100 pages, hand made book, ink on paper, 24,4 x 32,4 cm. Courtesy of the artist.



---
PAVILION UNICREDIT
center for contemporary art & culture

Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 031 103 4131

Institutul Italian de Cultura te invita la film

Il vento fa il suo giro (dramă, Italia, 2005, durata 110’)
Regia: Giorgio Diritti
Cu: Thierry Toscan, Alessandra Agosti, Dario Anghilante, Giovanni Foresti
30 mai 2011 ora 18.30 

Bucharest Biennale 5

COMUNICAT DE PRESA BUCHAREST BIENNALE 5
București, mai 2011

Anne Barlow, curatorul desemnat al BUCHAREST BIENNALE 5 (25 Mai - 22 iulie, 2012) va sustine o conferinta de presa Marti 31 mai 2011, ora 11.00.

Conferinta de presa va avea loc la sediul Pavilion UniCredit, din soseaua Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei).

In cadrul conferintei curatorul va dezvalui conceptul BUCHAREST BIENNALE  5.

Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti este considerat cel mai important eveniment de artă contemporană din România si unul dintre cele mai interesante din Europa, conform presei internationale.

Anne Barlow este Executive Director al Art in General, New York. Intre 1999-2006, a fost Curator of Education and Media Programs la New Museum in New York, intre 1994-1999, curator of Contemporary Art and Design la Glasgow Museums, iar intre 1989-1994, Curator of the Scottish Arts Council Collection in Edinburgh, Scotia. Barlow a fost lector in cadrul unor institutii precum Royal College of Art, London; Centre for Contemporary Art, Warsaw; MUMOK, Vienna; New  York University; si Tate Modern, London. A publicat texte pentru Liverpool University Press/Tate Gallery Liverpool; Henry Moore Institute, Leeds, Marea Britanie; Edith Russ House for Media Art, Oldenburg, Germany; New Museum, New York si Art in General.
Image: Bucharest, Piata Unirii. Photo: Tatiana Murzin.

---
BUCHAREST BIENNALE
Bucharest International Biennial for Contemporary Art
proudly supported by PILSNER URQUELL

Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 031 103 4131
Facebook: www.facebook.com/pavilionjournal

TiPtiL la Berlin in cadrul Romanian Music Night

Despre toate cele ce se întamplă pe meleagurile noastre cu TiPtiL, adică petreceri, dans, voie bună, lume fericită dansând pe scenă alături de muzicieni şi câte şi mai câte, s-a dus vestea până la Berlin. Auzind de isprăvile TiPtiLeşti, Institutul Cultural Roman din Berlin s-a decis să cheme gaşca năstruşnică să-şi măsoare puterile cu numele grele invitate în weekendul de muzică românească, intitulat Romanian Music Night

„Suntem cinci trubaduri cu suflete de copii curioşi şi cu această curiozitate şi deschidere către nou şi frumos, ne luăm zborul (la propriu), către unul dintre cele mai frumoase şi mai pline de boem oraşe ale Europei.” – povesteşte Raluca despre plecarea la Berlin.
„Ne bucură invitaţia ICR Berlin şi ne onoreaza compania selectă a unora dintre cele mai bune trupe din România, alături de care, demonstrându-şi valoarea, TiPtiL va trebui să-şi găsească de acum locul.” – spune Bujor despre evenimentul Romanian Music Nights.
Ca de fiecare dată, Raluca Staicu (voce), Adina Dură (voce), Bujor Stoicovici (chitară bas), Ciprian „Laurentze” Moisescu (tobe) şi Cretzu (chitara), vor captiva întreaga audienţă, iar combinaţia originală de funk, drum'n'bass şi post-punk, condimentată cu elemente inedite de jazz, va ridica publicul german în picioare, urcându-l direct pe scenă, pentru a petrece împreună o seară de duminică cum multe n-au mai fost

GayFest 2011

Asociaţia ACCEPT, organizaţie neguvernamentală care apără şi promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) ca drepturi ale omului,  lansează  Cea de-a Opta Ediţie a GayFest.

Festivalul se desfăşoară în perioada 30 mai – 4 iunie şi cuprinde: proiecții de filme de scurt și lung metraj, o dezbatere, Q-ulture: artă contemporană, proiecția celui mai vechi film gay din istoria cinematografiei și a unui scurt metraj gay românesc, concert electro cu matze, o Bibliotecă vie, un eveniment despre literatură gay, un recital cu arii din opere, petreceri în Ota și Studio Martin și marșul diversității.

Ca în fiecare an, în ultima zi a GayFest (sâmbătă 04 iunie, ora 17:00) va avea loc MARŞUL DIVERSITĂȚII.

Invitaţi speciali la acest marş sunt:
Mark H. Gitenstein – Ambasadorul Americii în România;
Martin Harris - Ambasadorul Marii Britanii în România;
Anders Bengtcén – Ambasadorul Suediei în România;
Michael Cashman – membru al Parlamentului European (Marea Britanie, membru în Comitetul Executiv al Partidului Laburist);
Istvan Haller – Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării;
Jezerca Tigani – Amnesty International;
Johannes Kahrs – Partidul Social Democrat german.


Marşul începe la ora 17:00 şi se încheie la ora 18:45.
Traseul marşului este: PLECARE: Bd. Unirii (sensul de mers către Piaţa Constituţiei aproape de staţia de metrou Piaţa Unirii 1, capătul tramvaiului 32), CĂTRE: Piaţa Constituţiei, SOSIRE: Piaţa Izvor (lângă parcul Izvor, aproape de staţia de metrou Izvor).


Conferinţa de presă va avea loc LUNI, 30 mai, ora 13:00, la Hotel HILTON din strada Episcopiei nr. 1-3.
Vorbitori:
- Florin Buhuceanu, membru Asociația ACCEPT;
- Istvan Haller, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Robin and the Backstabbers deschid concertul British Sea Power

Robin and the Backstabbers vor deschide concertul pe care formatia British Sea Power il va sustine in premiera la Bucuresti, in clubul Silver Church, miercuri, 8 iunie, la initiativa OneDay. Revelatia indie rock-ului britanic din ultima decada, British Sea Power se afla in plin turneu de promovare a noului album, Valhalla Dancehall, distribuit in Romania de A&A Records. Cel mai recent extras pe single, Who's In Control, poate fi ascultat de saptamana aceasta in exclusivitate la Radio Guerrilla.

Infiintata in 2000 la Brighton, British Sea Power insumeaza in prezent sase membri si are la activ cinci albume de succes, o nominalizare la prestigiosul Mercury Music Prize in 2008, precum si numeroase aparitii la TV in SUA si Marea Britanie. Ascensiunea formatiei a fost rapida, British Sea Power ajungand direct in UK Top 40, in 2003, cu single-ul Carrion, de pe albumul de debut intitulat, paradoxal, The Decline of British Sea Power. Discul s-a vandut in peste 60,000 de copii, iar show-urile live, elaborate si pline de lirism excentric, le-au adus notorietate si un public din ce in ce mai numeros. De altfel, trupa a primit, in 2004, premiul Live Band of the Year, acordat de catre revista Time Out.
Si urmatoarele albume -  Open Season (Rough Trade, 2005) si Do You Like Rock Music? (Rough Trade, 2008) – au fost foarte bine primite, popularitatea British Sea Power culminand cu aparitii TV in emisiuni ca Later with Jools Holland, la televiziunea britanica, sau The Late Show with David Letterman, in Statele Unite. O realizare remarcabila a formatiei a fost nominalizarea, in 2008, la Mercury Music Prize, cu al treilea album Do You Like Rock Music?. Ulterior, trupa a realizat coloana sonora pentru documentarul de succes Man of Aran, iar la inceputul acestui an a lansat un nou material de studio – Valhalla Dancehall -  al carui turneu de promovare ajunge, vara aceasta, si la Bucuresti.


Am vazut viitorul rock-ului si numele sau este British Sea Power ! Nu putem sublinia indeajuns ca asta este o veste foarte buna ! - Entertainment Weekly
Cea mai buna trupa din Marea Britanie - Sunday Times
British Sea Power aduc frumusete intr-o lume din ce in ce mai urata, si ar trebui sa primeasca o medalie pentru vitejie - The Independent
Ne-am dori sa existe mai multe formatii cu acelasi crez ca British Sea Power: ca muzica pop poate fi intelectuala, emotionanta, inteligenta si amuzanta, depasind banalul - NME

Cel mai nou album British Sea Power, Valhalla Dancehall, este distribuit in Romania exclusiv de A&A Records si poate fi gasit in librariile Carturesti si magazinul Off the record.

Robin and the Backstabbers, o sursa instabila, imprecisa si imprevizibila de zgomot, dupa cum insisi se descriu, sunt Andrei Robin Proca (voce, chitara), Vladimir Proca (tobe), Florin Vasile (chitara) si Vlad Fenesan (bas). In luna februarie, trupa a lansat cel de-al treilea single, Soare cu Dinti, care a intrat direct pe primul loc in topul Radio Guerrilla. Anul trecut, formatia a obtinut Premiul Special al Juriului la festivalul Stufstock, iar primele doua single-uri, Vanatoare Regala si Iguana facatoare de minuni au fost timp de mai multe saptamani in fruntea clasamentelor muzicale. Robin and the Backstabbers au sustinut numeroase concerte in Bucuresti si in tara, au deschis pentru The Whitest Boy Alive la Liveland Festival si pentru Obits (SUA) in Club Control.
http://www.myspace.com/robinandthebackstabbers
Concertul British Sea Power la Bucuresti este organizat de OneDay cu sprijinul The Silver Church Club si Radio Guerrilla.
Biletele in avans, la pretul de 50 de lei, pot fi achizitionate online pe Eventim.ro sau din reteaua Eventim: magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, precum si din Control Club (Academiei, 19) si magazinul Off the record (Blanari, 14). In seara evenimentului, biletele vor costa 65 de lei, la intrare.

Bookfest: Editura Trei prezinta ultimul volum al lui Alex Leo Serban

LANSARE DE CARTE:
Sâmbătă 28 mai, ora 12.00, standul Editurii TREI: lansarea volumului de poezii “Alte camere, alte glasuri de ieri”, de Alex Leo Şerban, Editura Pandora M, Colectia “Cercul Poetilor aparuti”.
Vor vorbi: Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Svetlana Carstean, Magdalena Marculescu.

Update: I Love Festival in Padurea Paulesti

La I LOVE FESTIVAL nu exista plictiseala. Pe lânga cei 50 de DJ si artisti fenomenali, în padurea Paulesti vor avea loc o multime de activitati si actiuni menite sa capteze esenta festivalului si în timpul zilei. Fie ca joci un fotbal cu prietenii sau încerci o specialitate culinara, ai la dispozitie diverse metode de relaxare, înainte sau dupa o noapte plina de muzica si dans!
Hip-Hop Culture! Te provocam! Cei care se considera suficient de creativi pentru scena Fusion Stage de la I LOVE FESTIVAL se pot inscrie la concursul de Graffiti si battle-ul de B-Boy si isi pot da frau imaginatiei! Ollie Gang Shop pune în joc premii de peste 1500 RON, iar Padurea Paulesti îti ofera spatiul necesar de exprimare libera! Toti cei ce participa castiga admiratia publicului dar si vouchere în valoare de 1500 RON pe care le pot valorifica la Ollie Gang Shop pe haine sau can-uri MTN94, tricouri de la cel mai nou nume de fashion 100% românesc, BOLD Fashion, suport de voie buna de la Captain Morgan si produse de la Smoking!

Concursul de graffiti începe vineri, 27 mai, la ora 14:00, când se va lansa tema concursului pentru participanti si se încheie sâmbata, 28 mai, la ora 18:00. Inscrierile se fac trimitand 3 poze (nu schie) cu lucrari graffiti proprii la adresa de e-mail: graffiting@ilovefestival.ro. În timpul concursului atmosfera va fi întretinuta de Dj Chill Will. Se vor forma 7 echipe care vor avea fiecare câte un panou de 7,5x2.5 m. Tema concursului va fi aflata la fata locului. I LOVE FESTIVAL si juriul format din ERPS, Science, Serm si Jondoe vor mentine crativitatea si spontaneitatea! Câstigatorul se va anunta sâmbata, 28 mai, la ora 18:00.

Concursul de B-Boying începe sâmbata, 28 mai la ora 12:00 si dureaza 6 ore, dupa care va fi marea finala. Înscrierea se face la fata locului, începând cu ora 10:00, sau rezervand un loc în primii 10 participanti, trimitând un filmulet de prezentare la adresa de e-mail: b_boying@ilovefestival.ro. Premiile constând în tricouri vor fi oferite de Bold, juriul va fi bineînteles publicul, plus un invitat din domeniu, iar de muzica se va ocupa Dj Grigo. Nu trebuie ratata ocazia de a participa la cel mai complet si coerent eveniment hip-hop din tara gazduit de I LOVE FESTIVAL. Pe Fusion Stage se vor reuni toate cele patru elemente ale culturii hip-hop: turntablism, MC-ing, graffiti, b-boying si breakdancing.

Chill Out Area! Vesti bune pentru cei dornici de relaxare! I LOVE FESTIVAL ofera o scena suplimentara patronata de GrooveON, unde vor avea loc jam session-uri si mixuri chill. Sunt pregatite hamace confortabile într-un ambient MinorSwing, servire ireprosabila si linistitoare cu meniu ce variaza între ceaiuri, cafele, sandwich-uri si raw food. În centrul octogonului se va amenaja o vatra traditionala, iar în zona expo un atelier de metaloplastie si standuri unde vor fi oferite spre vânzare bijuterii hand-made. Chill out, smoke, dream, enjoy!

Background sonor va fi asigurat non-stop de DJ-ii: Jo.E, UFE, Zicu, MartianArts, Underwing, Hado, Miss I, RastahFairy, US, Damian, Tzuc, Rotopercutor (Borac, Batz), THK (evolution worx), Gospo (evolution worx), Option Zero si Gonzo, iar background-ul vizual de VJ-ii Paul si Razvan Popa

La I LOVE FESTIVAL se face si miscare, pentru a fi în forma! Cei mai sportivi dintre participanti au la dispozitie un teren de fotbal si unul de baschet. Atât vineri, 27 mai, cât si sâmbata, 28 mai, în timpul zilei, se vor desfasura campionatele I LOVE FESTIVAL. Doritorii se pot înscrie la intrare sau în prealabil pe e-mail, la sport@ilovefestival.ro. Cei care formeaza deja o echipa sunt rugati sa specifice acest lucru, restul fiind distribuiti pe loc. În plus, microbistii pot urmari în direct pe un ecran imens finala Champions League! Cel mai bun loc în care se poate vedea finala este, dupa Wembley, chiar padurea Paulesti! Fanii Barcelona sau Manchester United, pot sarbatorii imediat dupa finala pe una din scenele I LOVE FESTIVAL.

De asemenea sunt pregatite si standuri de Food & Drinks, Tabacoo, Stand-up Comedy si Tatoo. La standul de Food se vor servii JazzyChips - se ia un cartof, se spiraleaza, se aromatizeaza dupa gustul clientului si se prajeste la minut în fata acestuia. O spirala de cartof costa 5 lei. Cartofii Chipstix se servesc direct pe frigaruia de bambus, într-un servetel, ceea ce face ca gustarea sa fie cu atât mai haioasa. De asemenea si Munchy Sinners, pentru cei in cautarea unor retete autentice, delicioase si 100% naturale. Toate aceste retete au fost încercate si testate de catre mari pasionati înainte de I Love Festival. Standul de tabaco este gazduit de Kavatza, care reprezinta o gama de accesorii adresate fumatorilor de tutun si nu numai. La standul special de Tattoo se fac tatuaje dar si body-piercing.

Organizatorii îsi exprima dorinta de a respecta natura si deci de a ne respecta pe noi însine prin adoptarea unei atitudini pro-ecologiste. Astfel, participantii vor avea la dispozitie un numar mare de toalete ecologice, precum si cosuri de gunoi, iar recipientele pentru mâncare si bautura sunt 100% biodegradabile. În consecinta, padurea ne va primi cu bratele deschise, dar tine de noi sa o pastram curata chiar si dupa 3 zile de distractie.

BILETE:

În avans: 70 RON pentru toate cele 3 zile (acces la orice ora) la Diverta, Urbo.ro, myticket.ro si biletoo.ro, magazinele Ollie Gang Shop si Outwear, Pizzeria Maxx

La intrare:

- 50 RON vineri si sâmbata între orele 20:00 si 06:00,

- 30 RON sâmbata si duminica între orele 06:00 si 20:00


TRANSPORT:

- DN1 (iesirea Bucuresti – Ploiesti) >> dreapta pe DJ155, imediat dupa centura Ploiestiului

- 20 de perechi de trenuri pe relatia Bucuresti Nord – Ploiesti Sud

- Microbuze spre Ploiesti de la Casa Presei si microbuze din Gara Ploiesti la locatia festivalului

Seara folk si Arta la perete in Expirat

Luni 30 mai
Seara folk
Concert Vasile Mardare
dupa concert seara continua cu Supa
ora 21.00
Happy Hours: intre orele 20-23

 











Luni 30 mai
OtherSide Club

ora 20.00, intrare libera
ARTA LA PERETE#9 cu Adina Zorzini

Art Means Power : GORZO


Dumitru Gorzo
(n.21 martie 1975, Ieud, Maramures)

In 1997 a absolvit cursurile Universitatii de Arte din Bucuresti, sectia pictura, iar pana in anul 2001 a facut parte din grupul artistic Rostopasca, impreuna cu care a participat la cea de-a 49-a editie a Bienalei de la Venetia (alaturi de Nicolae Comanescu, Florin Tudor, Monica Vatamanu, Alina Buga, Angela Bontas si Alina Pentac).


A fost prezent in numeroase expozitii de grup si personale atat in tara cat si in restul europei sau America, iar in ce priveste activitatea sa artistica pe teritoriul Romaniei, se remarca expozitiile personale sustinute la galeria H’art din Bucuresti (din 2002 pana in 2006), solo showurile prezentate la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti si apoi la Muzeul National Brukenthal din Sibiu (in 2006), expozitia de grup intitulata De Porc, organizata la Muzeul de Arta din Cluj si cea personala,
Wunderkabinett, la galeria Laika din Bucuresti (ambele in 2010).


Cu incepere din anul 2008 traieste si lucreaza la New York  si este reprezentat de Slag gallery, iar impreuna cu Irina Protopopescu a fondat in 2010 The International Museum of Contemporary Culture (IMOCC), cu sediul la New York.

Va asteptam cu dragoste de arta !

Q-ulture in cadrul GayFest 2011

Q-ulture: Expozitie, filme si concert electro matze la GayFest
Asociatia ACCEPT si Kulturhaus te invita, marti, 31 mai, incepand cu ora 19:45, la unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul GayFest 2011, cu filme, arta contemporana si muzica.
Evenimentul, care are loc la Kulturhaus – Festhalle, etaj, va debuta cu avanpremiera expozitiei Isomorphism, creata de artistul contemporan - Sorin Oncu si va continua cu proiectia celui mai vechi film gay din istoria cinematografiei – Different from the others (o productie Germania 1919, alb-negru, mut) si a filmului After school, un scurt metraj gay, in regia lui Alexandru Tudor.
Evenimentul se va incheia cu un concert electro, marca matze (Cristian Stanciu) (www.facebook.com/crimatze.ro). In deschiderea concertului, va mixa Dj Goodman.


Q-ulture:
19.45 – Avanpremiera Isomorphism, arta contemporana de Sorin Oncu
20.oo – Proiectia celui mai vechi film gay, Different from the others, 1919
21.oo – Proiectia scurt-metrajului After school, 2011, regia Alexandru Tudor
22.oo – Concert electro cu matze (Cristian Stanciu)
  In deschidere: Dj Goodman

Relatii la:
Bogdan Istrate (bogdan_i@accept-mail.ro)/ 021 252 9000
Emilia Boteanu (emilia@accept-mail.ro)/ 021 252 9000

Curtea Veche: Lansare Democratia crestina la Bookfest

Curtea Veche Publishing are deosebita plăcere de a vă invita la prezentarea volumelor “Creștinism și democrație” de Teodor BACONSCHI şi “Zeitgeist: tipare culturale și conflicte ideologice” de Mihail NEAMȚU. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 mai 2011, la ora 19:00 (standul editurii Curtea Veche, Pavilion 14/C2, în cadrul Bookfest, Comeplex expoziţional Romexpo). Alături de autori, la eveniment vor lua cuvântul: Adrian Papahagi (Consilierul Ministrului Afacerilor Externe) şi Grigore Arsene (Director General Curtea Veche Publishing).

“Creștinism și democrație” de Teodor BACONSCHI

Cine ştie că libertatea e bunul suprem înţelege ce poate însemna creştinismul. (Nicolae Steinhardt)
Există în România nenumăraţi oameni oneşti şi competenţi, ale căror conştiinţe şi voturi nu pot fi cumpărate. Există în România întreprinzători care nu şi-au făcut averea prin afaceri dubioase. Există în România universitari, medici, cercetători cu studii strălucite. Există în România artişti de excepţie, scriitori de anvergură, sportivi de elită. Există în România o clasă de mijloc formată din cetăţeni care au călătorit, au văzut şi au înţeles că se poate trăi şi altfel. Există în România oameni cinstiţi, tineri şi bătrâni, la sat şi la oraş, bogaţi şi săraci, cu credinţă în Dumnezeu şi dornici să trăiască în armonie cu semenii lor. De cele mai multe ori, vocea lor nu se aude. Ei sunt cei liberi şi puternici. Ei sunt forţa vie a naţiunii noastre şi, totodată, adevărata majoritate.

Zeitgeist: tipare culturale și conflicte ideologice de Mihail NEAMŢU    
Adevărate exerciţii de admiraţie, eseurile derutează la prima vedere prin eterogenitate. Mihail Neamţu este un „extremist de centru“ neliniştit şi curios, atent la parfumul vernacularului şi atras de promisiunile universalului. Dincolo de eclectismul ei, această carte conturează o perspectivă creştin-democrată care proclamă dimensiunea publică a binelui, a frumosului şi a adevărului. Mihail Neamţu ne invită să apreciem virtuţile şi limitele democraţiei la „firul ierbii“, fără a uita că viaţa omului se desfăşoară nu numai pe orizontala exteriorităţii, ci şi pe verticala interiorităţii.
Prof. Aurelian CRĂIUŢU (Universitatea Indiana, Bloomington)

Seara Scorpions in True Club

Miercuri, 25 mai este o zi speciala pentru fanii muzicii rock! True Club sarbatoreste prin muzica ziua de nastere a unuia dintre cei mai tari solisti rock – Klaus Meine de la Scorpions! Alina Toma va fi gazda acestui eveniment special... si tot ea va fi cea care va oferi cadou bilete la concertul Scorpions din iunie.

     Asadar, daca iti place muzica rock, muzica live, karaoke-ul...sau doar vrei sa bei un suc cu prietenii, True Club te asteapta miercuri 25 mai, incepand cu orele 22.30 la „Break The Mic! – Karaoke cu Alina Toma”! Vino sa sarbatoresti ziua de nastere a solistului de la Scorpions – Klaus Meine! In plus...poti castiga bilete la concertul de adio al trupei Scorpions!

     Klaus Meine s-a nascut pe 25 mai 1948 in Hanovra, Germania. Este solistul trupei Scorpions inca din anul 1969. In cei 40 de ani de cariera, Scorpions au lansat 21 de albume, au vandut peste 100 de milioane de exemplare in intreaga lume si au un repertoriu ce abunda de hituri: „Wind Of Change”, „Still Loving You”, „Send Me An Angel”, „Rhythm Of Love”, „Rock You Like A Hurricane”, etc...

     De curand, Scorpions si-au anuntat retragerea din muzica rock printr-un turneu gigant “Get Your Sting And Blackout World Tour”,  inceput in martie 2010 la Praga, urmand sa se termine la sfarsitul anului 2012. Din fericire, acest turneu trece si prin Romania, concertul urmand sa aiba loc pe 9 iunie la Zone Arena din Bucuresti! Concertul este organizat de Project Events, iar biletele se gasesc la Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s) si online pe www.BILETOO.ro! Pentru mai multe detalii, vizitati www.projectevents.ro!

     ~~~True Club este singurul club de muzica live exclusiv din Centrul Vechi-Bucuresti! True Club este locul in care cel mai important lucru este cum se simte publicul. Este locul in care daca ai intrat o data, vei vedea ca ai ajuns direct intr-o mare petrecere cu oameni faini, vei avea parte de cele mai bune coveruri cantate live de Doru Isaroiu & True Band, Emanuel Mirea Band, karaoke cu Alina Toma si seri de evenimente deosebite, pregatite special pentru prietenii familiei True Club!~~~

     Adresa: Splaiul Independentei, colt cu Selari. Site: www.true-club.ro.

Dupa-amiaza de basm cu Vellant La Bibliotheque

Zâne, piraţi, vrăjitoare, prinţi şi prinţese, Cenuşărese şi pitici vă aşteaptă să îi cunoaşteţi şi să le descoperiţi poveştile alături de cei mici la La Bibliothèque. Pe 4 iunie, de la ora 16:00, clubul La Bibliothèque împreuna cu Editura Vellant lansează “Basme de pretutindeni” – o carte cu poveşti din lumea întreagă pentru cei mici. Este ocazia perfectă să vă întâlniţi cu câteva dintre personajele din filele cărţii chiar pe terasa La Bibliothèque. Cenuşăreasa şi Prinţul îi vor transforma şi pe copiii în personaje de poveste prin facepainting şi împreună vor modela din baloane forme haioase în cadrul unor jocuri de interacţiune. Împreună cu piticoţii voştri vom recrea din desene şi colaje o poveste, vom fi actori într-o piesă de teatru, artişti la şevalet sau muzicieni. Îi invităm pe copii ca, împreună cu art-terapeuţii invitaţi de la Studio Pronatalita, să-şi demostreze talentul în artele frumoase.
Zoomzi vă aşteaptă în atelierul de creaţie, copiii fiind îndrumaţi să realizeze colaje şi obiecte decorative speciale folosind materiale naturale (orez, grâu, porumb, brad, etc), dar şi să desfăşoare activităţi de quilling.
Basme de pretutindeni cuprinde o selecţie cosmopolită de povestiri ilustrate adunate din lumea întreagă (de la Cenuşăreasa la Ali Baba şi cei 40 de hoţi) pe care copiii le vor iubi. Basmele alese cu grijă sunt repovestite şi uşor de înţeles, permiţându-le celor mici să ia contact cu cele mai diverse culturi precum şi cu prinţesele, vitejii şi creaturile fermecate proprii fiecărui continent. Ediţia cu ilustratii de excepţie realizate de  Nicoletta Ceccoli reprezintă un instrument distractiv de stimulare a imaginaţiei şi a curiozităţii copiilor cu vârste de la 5 până la 11 ani.
Puteti achiziţiona cartea “Basme de pretutindeni” cu un discount de 25% la eveniment, cât şi pe parcursul lunii iunie de la sediul La Bibliothèque. In plus, La Bibliothèque şi Editura Vellant vă oferă patru pachete de cărţi dedicate copiilor de toate vârstele la preţuri speciale: Pachetul “Pentru fete cochete”; Pachetul “Pentru băieţi curajoşi”; Pachetul “Pentru studioşi”, Pachetul “Noddy”.
La Bibliothèque are grija şi de părinţi, oferindu-le în cadrul evenimentului discounturi speciale la toate serviciile.
Organizatori: La Bibliothèque şi Editura Vellant

Soviet Soviet (Italia) concerteaza in Control Club

Joi 2 iunie, ora 21.00 @ CONTROL:
Soviet Soviet(It), Uma Swan (Ro)
Jason Loebs (dj-set, USA)

La Chambre du Chat, Bring the Noise şi Pavilionul Unicredit prezinta in data de 02.06.2011, pe scena din Control Club, Bucuresti :
SOVIET SOVIET (post-punk/cold wave range - It)


Opening Act :
Uma Swan (postshoegaze/noisepop, Ro)

After-party :
Jason Loebs (dj-set, USA)

Intrarea la acest eveniment va costa 15 lei, iar biletele vor putea fi cumparate doar de la fata locului în ziua concertului.

SOVIET SOVIET este un trio de post-punk/indie  format in anul 2008 in orasul italian PESARO . Muzica lor e bine definita prin liniile puternice de bass, ritmuri simple de tobe combinate cu chitari distorsionate. Influentele lor sunt clare, de la The Cure la Sonic Youth, de la Joy Divison pana la noul indie de 2000 gen Bloc Party…cam tot ce tine de new-wave-ul european.
Practic ei demonstreaza ca istoria se repeta prin soundul lor , mai ales aceea perioada din anii 80, cand ( in special ) in Marea Britanie, trupele din noul val (new-wave) se denumeau art-rockeri, noise-rockeri sau post-punkeri.

Intr-o cronica recenta despre ei  se scria " SOVIET SOVIET is how they call themselves and they play some great Postpunk with light influences of Shoegaze and Indie. It sounds like Joy Division would have come together with Killing Joke, Buzzcocks and Wire"
 Pe langa asta PITCHFORK MEDIA, i-a declarat trupa lunii in decembrei 2009, pentru albumul  de debut EP-ul "MARSKMAN" ( 2009 ). In octombrie 2010 lanseaza, impreuna cu trupa anglo-franceza Frank(Just Frank) un vinyl split, iar in mai 2011 incep turneul European.
Alessandro Costantini: voce, chitara / Alessandro Ferri: tobe / Andrea Giometti: voce, bass

UMA SWAN e un mix de post-punk, shoegaze, noise pop, caruia i se adauga un set de versuri existentiale. Baietilor, Peter (voce, chitara, synth), Alexandru (chitara), Dim (bass) si Mircea (tobe), le place sa-si numeasca sunetul : heavy dirge, iar
Proiectul a luat nastere in primavera anului 2010 cand cei patru s-au decis asupra unui stil puternic, zgomotos, dar in acelasi timp melodic; totul in spiritual trupelor din care au facut parte in trecut : Vaduva Bob, The Bad Days Will End, Romanitc Jurgen si Howling Saints.
In septembrie 2010 au lansat primul EP (Cygnet), care a primit numeroase recenzii positive; desi pana la acea data trupa a avut numeroase concerte, dupa lansare numarul lor s-a inmultit, profitand de oportunitate, Uma Swan a cantat in deschiderea unor trupe precum : Econo (UK), Monozid (DE), Gallon Drunk (UK), Handsome Furs (CAN).

Jason Loebs este artist participant in expozitia "From Contemplating to Constructing Situations" la Pavilion Unicredit - centrul pentru arta si cultura contemporana.

Jason Loebs (b. 1981) traieste si lucreaza in Brooklyn, NY. Folosind diverse mijloace - fotografii, colaje, instalatii- el exploreaza modalitatile prin care prezentul poate fi construit prin reconfigurarea trecutului.
Lucrarile sale au fost expuse in : Voxpopuli, Philadelphia, Evanston Art Center, Muzeul de Arta Contemporana New Jersey  si  Whitney Museum. Momentan face parte din programul de Studiu Intependent al Whitney Museum si Pavilion (Art in General residency program).
Dj-set-ul oferit de Loebs in seara de 02.06 este un eveniment special, fiind primul experiment in domeniul muzicii al artistului.

Programul Curtea Veche - Bookfest 2011

Miercuri, 25.05.2011
19.00–19:30 – Întâlnire cu Teodor BACONSCHI, autorul volumului “Creștinism și democrație” și Mihail NEAMȚU, autorul volumului “Zeitgeist: tipare culturale și conflicte ideologice” (Colecția “Democrație creștină”). Participă: autorii Teodor Baconschi şi Mihail Neamţu, Adrian Papahagi (consilier al ministrului Afacerilor Externe). Oficii de gazdă: Grigore Arsene (Directorul General al Editurii Curtea Veche).
Locaţie: Standul Curtea Veche Publishing (Pavilionul 14)

Joi, 26.05.2011
14:00-14:40 - Lansarea volumului “Salvarea din iad” de Tvrtko VUJITY (traducere din limba maghiară de Carina Deak). Participă: Tvrtko Vujity (autor), Oskar Fuzes (Ambasadorul Ungariei în România), Kelemen Hunor (Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional).
Locaţie: Scena Arena (Pavilionul C6)

14:50-15:25 – Lansarea volumului ”Bunicuța pierdută” de  JÓZSA Márta (traducere din limba maghiară de Marius Tabacu). Participă: JÓZSA Márta, Zoltan Bretter (Directorul Centrului Cultural Maghiar București), Brindusa Armanca (scriitoare, Director al Institutului Cultural Român din Budapesta), Doina Jela (scriitoare, redactor al editurii Curtea Veche).
Locaţie: Scena Arena (Pavilionul C6)

Vineri, 27.05.2011

13:10-14:50 – Lansarea volumului “Frontieriștii. Istoria recentă în mass-media” de Brîndușa ARMANCA.
Participă: Brînduşa Armanca (autor), Gabriella Koszta (traducătoarea volumului în limba maghiară), Doina Jela (scriitoare, redactor Curtea Veche Publishing), Marina Constantinoiu (Redactor-șef Jurnalul Național), Gabriela Adameşteanu (scriitoare).
Locaţie: Scena Arena (Pavilionul C6)

16.00 – 17.00 – Conferință de presă Gary CHAPMAN
Locaţie: Cafeneaua literara Lavazza (Pavilion C5)

17.00 – 17.15 – Lansarea volumului ”Apocalipsa memoriilor” de  Peter NÁDAS. Moderator : Carmen Mușat. Traducere din limba maghiară de Anamaria Pop
Locaţie: Scena Arena (Pavilionul C6)

18.00-19:00 - Lansarea volumului “Cele cinci limbaje ale iubire. Ediţia pentru bărbaţi” de Gary CHAPMAN
Locaţie: Standul Curtea Veche Publishing

Sâmbătă,  28.05.2011
12:10-12:50 - Prezentare de carte: “A kert erotikája / Erotica grădinii” (ediţie bilingvă) de MARKÓ Béla
MARKÓ Béla în dialog cu CSORDÁS Gábor (director Editura Jelenkor, Ungaria)
Locaţie: Scena Arena (Pavilion C6)

17:00-17:15 – Lansarea volumului “Cheia” de András FORGÁCH. Traducere din limba maghiară de Anamaria POP. Lansarea va fi urmată de o dialog literar András Forgách - Iulia Popovici.
Locaţie: Scena Arena (Pavilionul C6)

Duminică, 29.05.2011
17.00 – Lansarea ultimelor apariții din colecția “Știință, spiritualitate, societate”:
-“Eugene Ionesco: mistic sau necredincios?” de Marguerite JEAN-BLAIN
-"Ion Barbu și spiritualitatea românească modern. Ermetismul canonic " de Theodor CODREANU
-“Vintilă Horia: transliteratură și realitate” de Pompiliu CRĂCIUNESCU
-"Oracolele științei: oameni de știință celebri despre Dumnezeu și religie" de Karl GIBERSON, Mariano ARTIGAS
 Participă: Eugen Simion, Theodor Codreanu, Mircea Rusu, Magda Stavinschi (moderator).
Locaţie: Scena Agora (Pavilion C5)

Gallimard 100 de ani - expozitie la Bookfest

Anul acesta la Bookfest, Institutul Francez din Bucuresti aduce o expozitie a Bibliotecii Nationale din Franta in onoarea centenarului editurii Gallimard, un secol de istorie intelectuala prin itinerariul uneia dintre cele mai prestigioase si secrete edituri din Franta. Vernisajul are loc miercuri, 25 mai la ora 18, Romexpo Pavilionul C5 (17) in prezenta Directorului Institutului Francez din Bucuresti, Stanislas Pierret, Directoarei Asociatiei Editorilor Romani Cristina Poterasoiu si Directorului Grupului Editorial Humanitas, Gabriel Liiceanu. Joi, de la ora 19, Degustările Literare moderate de Matei Martin vor avea ca subiect Literatura erotică, in prezenta Magdalenei Mărculescu, coordonator al colecției Eroscop și Laura Albulescu, director editorial ART.
Prezenta franceza la Bookfest:
Vernisajul expoziţiei « Gallimard, 1911-2011 : un secol de publicaţii »
Miercuri 25 mai, ora 18.00,
Romexpo, Pavilion C5 (17)


Degustări literare cu Matei Martin consacrate « Literaturii erotice»
Joi 26 mai ora 19.00
, Salon de ceai Serendipity, Romexpo, Pavillon 18
Invitaţii acestei ediţii:
Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei şi Pandora M,
coordonează împreună cu Pascal Bruckner colecţia de literatură erotică Eroscop
Laura Albulescu, director editorial Editura ART
Istoria literaturii si a ideilor secolului XX s-ar putea citi intr-un catalog al Gallimard. Catalogul 2011 al editurii Gallimard cuprinde 35 de scriitori care au premiul Goncourt, 36 de laureati ai premiului Nobel pentru literatura si 10 recompensati cu Pullitzer. Gide, Claudel, Aragon, Breton, Malraux, Joyce, Faulkner, Saint-Exupéry, Michaux, Sartre, Queneau, Ionescu, Pinter, Camus, Yourcenar, Duras, Kerouac, Modiano, Le Clézio, Kundera, Tournier sunt doar cateva din numele consacrate de aceasta editura, din 1911 pana in prezent.
Expozitia abordeaza istoria editurii de la preluarea editurii NRF (Nouvelle Revue Française) de catre Gaston Gallimard, trecand prin momente cheie precum crearea Bibliothèque de la Pléiade in 1931 cu operele lui Baudelaire (astazi, colectia are 550 de titluri), sau asocierea cu Vieux-Colombier si inserarea operelor dramaturgice contemporane in colectii, noul roman al anilor 50 (Morand, Supervielle, Cocteau, Cohen, Kessel, Giono, Simenon, Queneau, Sartre) si clasicii stiintelor umane, ca este vorba de filosofie (Freud, Alain, Hegel, Heidegger) sau politica (Gide, Giono, Bernanos).
Salonul de carte Bookfest este ocazia ideala pentru a prezenta aceasta expozitie, care isi ia sursa de inspiratie dintr-o selectie minutoasa de manuscrise, editii originale, corespondente si fotografii. Editura Gallimard este printre primele care au promovat literatura romana in Franta, Ionesco, Cioran si Eliade, sau recent, Mircea Cartarescu sau Gabriela Adamesteanu.
Curatorii expozitiei : Alban Cerisier, Virginie Meyer.

Romania asculta KissFM

Romania asculta Kiss FM! Suntem, din nou, radioul numarul 1 - Va multumim!E oficial, din nou: Kiss FM nu poate fi dublat, dar ramane cel mai titrat radio din Romania.
Suntem campionii eterului inca o data. Din ianuarie si pana in mai, am fost alaturi de voi cu cele mai tari campanii: DJii Kiss FM au prezentat WinterKiss din Poiana Brasov, Sinaia si Predeal; am fost cei mai iubareti indragostiti de Valentine's Day – pentru cei singuri si pentru cei cuplati; in martie am fost indeplinit visele tuturor femeilor, si i-am "dezbracat" virtual pe cei mai tari barbati din Romania. Apoi, i-am scos la un suc J. De 1 aprilie am jucat alba-neagra intr-un turneu de mare smen. Ziua de 1 mai am sarbatorit-o impreuna, la malul marii, intr-o petrecere cat un Revelion.
Si nu ne oprim aici.
Serban Huidu, Mihai Gainusa, Dezbracatu', Oana Paraschiv, Dan Marcu, Andreea Berghea, Alice Tudor, Andreea Remetan, OLiX si DJ Yaang, Marian Boba, Carmen Badan, Cristi Nitzu, Almud si Konstantin, Johnny si Angel, Dan Fintescu si Ana Moga, va multumesc ca sunteti alaturi de noi zi de zi, clipa de clipa.
Kiss FM is still Number 1!
Conform rezultatelor Studiului de Audienta Radio, Kiss FM este receptionat zilnic, la nivel national, de 2.764.800 ascultatori.
Va multumim,
Echipa Kiss FM

Terrence Malick a castigat Palme D'or - Cannes 2011

In aceasta seara au fost anuntate premiile categoriilor principale ale Festivalului de Film de la Cannes.
Laurii editiei cu numarul 64 au fost decernati astfel:

Palme D'or pentru regie: "The Tree of Life" de Terrence Malick
Marele premiu : "Le Gamin au Velo (The Kid with a Bike)" de Jean-Pierre si Luc Dardenne ex-aequo "Once Upon a Time in Anatolia" de Nuri Bilge Ceylan
Cel mai bun regizor : Nicolas Winding Refn pentru "Drive"
Cel mai bun scenariu: Joseph Cedar pentru "Hearat Shulayim (Footnote)" 
Cel mai bun actor : Jean Dujardin - "The Artist" de Michael Hazanavicius
Cea mai buna actrita: Kirsten Dunst - "Melancholia" de Lars von Trier
Premiul juriului: "Polisse (Poliss)" de Maiwenn







Pavilion Screening - 24 mai

PAVILION SCREENINGS
Farmecul Discret al Activismului Politic
Curator: Stefan Voicu

24 mai - 19.00
Tout va bien (1972) Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Gordin

Cu Yves Montand, Jane Fonda
Pe aceași linie în care ridicolul, absurdul și tragicul se provoacă într-o construcție omogenă, ultimul film al regizorului Harmony Korine explorează temele ce pot fi integrate în asamblul teoretic al noilor forme de anarhism. Constituirea relațiilor de putere și reproducerea lor, paleta amplă de specificități tolerate și intolerabile.

Pelicula a castigat in 1973 premiul Interfilm Award - Forum New Cinema la Festivalul de Film de la Berlin.
Toate proiectiile au loc la PAVILION UNICREDIT, Bd. Nicoale Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei), Bucuresti.

Ritualz concerteaza in Control Club

Joi 9 iunie, ora 21.00@ Control:

†‡† (Ritualz, MEX) & Montgomery Clunk (RO)

Descris in The Line of Best Fit ca “pairing snowblind, disordered haze with thundering low-tones, you hear Wolf Eyes, Portishead and Lil Jon in the same space, crushing the pretenses that divide influence“, artistul mexican de witch house †‡† (aka Ritualz) va concerta in data de 9 iunie in Control Club.

†‡† (Ritualz) - DISARO // ROBOT ELEPHANT RECORDS
http://ritualz.bandcamp.com/
http://ritualz.tumblr.com/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3a98v-sHM4M

 

Cannes 2011 - The Winners Are 01

Editia din acest an,a 64-a, a Festivalului International de Film de la Cannes si-a anuntat castigatorii, iar acestia sunt:

Un Certain Regard: "Arirang" de Kim Ki-Duk ex-aequo
"Halt auf Freier Strecke (Stopped on Track)" de Andreas Dresen
Premiul special al juriului: "Elena" de Andrey Zvyagintsev
Premiul pentru regie: "Be Omid e Didar" de Mohammad Rasoulof (Iran)


Premiile Cinefondation: Premiul 1 - "Der Brief (The Letter)" de Doroteya Droumeva
Premiul 2: "Drari" de Kamal Lazraq
Premiul 3: "Ya-Gan-Bi-Hang (Fly by Night)" de Son Tae-Gyum

Premiile Juriului Ecumenic: "There must be a place" de Paolo Sorrentino
Mentiuni: "Le Havre" de Aki Kaurismaki si "En Maintenant on va Ou?" de Nadine Labaki.







Anouk revine

Cantareata olandeza Anouk Teeuwe a lansat pe 20 mai cel de al 7-lea album de studio din cariera, "To Get Her Together".
Discul contine 11 melodii in obisnuitul stil pop-rock promovat de cantareata si reprezinta revenirea pe scena dupa o pauza de 3 ani.
Primul extras pe single se numeste "Down & Dirty" dar recomandarea mea de pe disc este cu totul alta, si este reprezentata de una din cele mai puternice melodii de pe album intitulata "Better Off Alone" si o poti asculta in exclusivitate aici.