OST Fest: Manowar - Explozie de heavy metal

Sambata 16 iunie, MANOWAR a zguduit pentru a treia oara capitala, oferind un show exceptional, in fata a peste 10.000 de fani entuziasti. Revenirea, in formula Joey DeMaio (bas), Eric Adams (voce), Karl Logan (chitara) si Donnie Hamzik (tobe) a fost de bun augur: cei prezenti au apreciat concertul drept cel mai spectaculos din cele sustinute pana acum, de trupa, in Romania.

Putin dupa ora 21.00 regii metalului au pus stapanire pe scena, in acordurile zguduitoare ale piesei “Manowar,” cu care incep intotdeauna concertele trupei. Multimea a rapuns frenetic si o mare de mani s-a ridicat in aer, intruchipand celebrul “sign of the hammer”. 

Bucurestenii au avut parte de un setlist cu o structura interesanta: MANOWAR a cantat cate o piesa de pe fiecare din primele noua albume ale sale, in ordinea corepunzatoare succesiunii cronologice a acestora. Pe langa “Manowar”, de pe albumul de debut Battle Hymns (1982), am trecut prin discografia trupei, din 1983 pana in 2002, ascultand: Gates of Valhalla (Into Glory Ride - 1983), Sign Of The Hammer, Fighting The World si Kings of Metal, fiecare de pe  albumul cu acelasi titlu, Metal Warriors (Triumph Of Steel - 1992), Brothers of Metal (Louder Than Hell - 1996) si “Call To Arms”, de pe Warriors Of The World (2002).

In prima parte a concertului a fost inclus si solo-ul lui Karl Logan, viguros si plin de vituozitate, imbogatit ca capitolul spectacol de caderea pe spate a chitaristului.

Showul a inclus si piesa „The Gods Made Heavy Metal”, momentul in care, in mod traditional, atentia tuturor se indreapta asupra unui spectator, care vine pe scena si canta la chitara lui Karl Logan. Vicentiu a fost cel care a acceptat provocarea, iar doua frumoase fane Manowar l-au incurajat pe parcursul melodiei cantate alaturi de regii metalului. La final, curajosul fan a luat acasa chitara.

Organizatorul festivalului, Sorin Sararu – managing partner Project Events a urcat in lumina reflectoarelor pentru a primi multumiri, la scena deschisa, din partea lui Joey DeMaio.

Apoi showul a fost intregit de soloul basistului si speechul rostit intr-o romana articulata corect. Joey DeMaio a evidentiat faptul ca celebreaza „pe plaiurile mioritice”, alaturi de „urmasii lui Decebal si Traian”, lansarea albumului The Lord Of Steel, in format digital.

Discursul in limba tarii in care se afla este modul in care basistul isi arata pretuirea fata de fanii din fiecare tara in care concerteaza.

Tot in semn de multumire pentru „sprijinul neincetat” al fanilor, Joey DeMaio a mentionat ca, 5000 dintre cei prezenti la show, pot primi gratis varianta digitala a noului album “The Lord Of Steel.” Basistul a reamintit astfel de promotia anuntata de organizatori inca de la confirmarea concertului, valabila pentru care au achizitionat bilete pentru seara Manowar sau abonamente pentru intregul festival de pe www.biletoo.ro

„Warriors of The World”, un adevarat imn in randul fanilor MANOWAR, a facut din nou publicul sa vibreze si a creat starea necesara pentru headbangingul de final, derulat pe piesele “Thunder In The Sky” si “The Power”.

Bisul a inceput cu o alta melodie simbol - “Hail And Kill” si a continuat cu o surpriza de proportii: aria „Nessum Dorma”, din opera Turandot, a lui Giacommo Pucinni, a rasunat in interpretarea absolut impresionanta a lui Eric Adams.

Concertul s-a incheiat cu “Black Wind Fire And Steel.” A urmat un ritual obisnuit, dar foarte gustat de fanii trupei: Joey DeMaio a rupt corzile de pe bas, iar patru fani norocosi din primele randuri au plecat acasa cu un suvenir primit chiar de la celebrul basist.

A fost un spectacol in toata puterea cuvantului, exact asa cum promisese Joey DeMaio la conferinta de presa in care concertul a fost anuntat. Am avut sunet clar si zdrobitor de puternic si peste doua ore si jumatate de metal viguros, in compania unei trupe pregatite pentru un nou asalt mondial, in neincetata cruciada pentru heavy metal.

Concertul de la Bucuresti a fost primul din turneul pe care MANOWAR il intreprinde in acest an. Trupa mai are programate aparitii, in calitate de cap de afis, la Gods of Metal – Italia (21 iunie), Getaway Rock – Suedia (6 iulie) si Dortmunder Music Week – Germania (9 iulie).

Concertul MANOWAR s-a derulat in cadrul OST Fest – evenimentul rock al anului 2012. Pe scena principala de la Romexpo au mai urcat: Motley Crue, Dimmu Borgir, Overkill, Exodus, White Walls, Psycho God, Armies of Enlil (15 iunie), Europe, Trooper, HolyHell, Mistery, Desant (16 iunie), Motorhead, Megadeth, WASP, Lake Of Tears, Metrock si Reborn (17 iunie).

Iar pe scena secundara, pe care „ostilitatile” muzicale au avut loc de la ora 23.00 pana la rasaritul soarelui, au fost prezenti: Infected Rain, Finsterforst, Warchant, Claymore, Thornafire (15 iunie), Steelborn, Gothic, Syn Ze Sase Try, Addiction, Incipient (16 iunie), Tiarra, Khors, Shifting Sands, Voodoo, Code Red (17 iunie).

OST FEST 2012 este un eveniment organizat de Project Events in parteneriat cu Cavalleria Events, amplificat de Rock FM.  

0 comentarii: