Kunsthalle Bega - Lecture Răzvan Ion

Fundația Calina prezintă la Kunsthalle Bega
ARTISTHETEACHER

RĂZVAN ION
Edit Your Future
Prelegere și dialog

03 06 2019
ora 18 / Kunsthalle Bega


Când se hotărăște organizarea unei bienale în epoca post-adevărului (post-truth) - recent devenit cel mai popular termen pentru descrierea crizei globale - nu există nici o îndoială că artiștii și curatorii, cred că producția de artă contemporană și expoziția sunt cele mai importante mijloace pentru a dezbate problemele și preocupările socio-politico-culturale și cele mai provocatoare modalități de comunicare cu societatea spectacolului.


Canalele de comunicare s-au schimbat, iar AI (artificial intelligence) este una dintre cele mai revoluționare tehnologii care au apărut în ultimii ani. Care sunt noile dileme pe care arta și noile tehnologii le ridică și care va fi viitorul nostru și viitorul practicii artistice?


Răzvan Ion este teoretician, curator și manager cultural. A fost profesor asociat la University of California, Berkeley; Lisbon University; Central University of New York; University of London; Sofia University; University of Kiev etc. A ținut prelegeri și conferințe la diferite instituții academice și de artă precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle Vienna; Art in General, New York; Calouste Gulbenkian, Lisbon; Casa Encedida, Madrid etc. Este co-fondator al Bucharest Biennale, Pavilion Journal și Reforma Photo Days (împreună cu Eugen Rădescu). Ca artist a expus în Bucharest Biennale, Poznan Biennial, SKC Gallery- Belgrad, Muzeul Național de Artă – Cluj-Napoca, ICA – București, NY Experimental Festival, InterFACES – Bangkok, Centro Cultural del Matadero – Madrid, Going Public - Milano, International Photo Ljubljana, CCA Ekaterinburg, Muzeul Național de Artă – Timișoara, ICA Budapesta, New Langton – San Francisco etc. Este profesor la Universitatea București unde predă un curs de gândire critică și studii curatoriale. Recent a curatoriat Bucharest Biennale 8 împreună cu Beral Madra. Este coodonator al creart Gallery din 2017. Trăiește și lucrează la Viena și București.


În 2019 ARTISTHETEACHER aduce arta mai aproape de tinerii din centrele universitare și mediază procesul de formare al acestora prin intermediul educației non-formale, încurajează procesul creativ și critic. În acest sens, realizăm o serie de întâlniri, workshop-uri, talk-uri interactive, coordonate și moderate de artiști vizuali, curatori, istorici și critici de artă din țară și internaționali.

In 2019, Fundaţia Calina continues this project in order to bring art closer to the young developing artists from Timișoara and its surroundings, to mediate the process of their formation through non-formal education, and to encourage them on their creative and critical path. We aim to achieve this through a series of meetings, workshops, and interactive talks coordinated by visual artists, curators, historians and art critics from Romania and abroad.

Anca Benera și Arnold Estefan
Liviana Dan
Olah Gyárfás
Răzvan Ion
Alex Mirutziu
Larisa Oancea
Martin Piaček
Alexandra Pirici
Mircea Popescu
Anca Rujoiu, Dinu Bodiciu, Mun Wai Lee, Bani Haykal
Lucia Tkáčová
Mihai Vereștiuc

0 comentarii: