„Hidden in plain sight” al companiei austriece Hungry Sharks, la FITS 2019

Desigur, ne uităm în fiecare zi la oameni, dar îi mai şi vedem, cu adevărat? La a doua sa prezenţă în România (după Bucureşti, în 2017), compania austriacă de dans contemporan „Hungry Sharks” aduce la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2019m în colaborare cu Forumul Cultural Austriac București, unul dintre cele mai mari succese de public ale sale - „Hidden in plain sight”.
 
Spectacolul este un puzzle coregrafic care pune în primplan dansul urban, invitând publicul să exploreze alături de artişti interdependenţele şi relaţiile care se nasc între oameni. Repetând o succesiune de secvențe de mișcare, cei opt dansatori creează un spațiu de reflecţie asupra schimbărilor sociale. „Hidden in plain sight” este inspirat de "Nein Naus" a Teatrului VADA din Klagenfurth şi de scurtmetrajul „Tango” al regizorului polonez Zbigniew Rybczyńskide, premiat cu Oscar în anul 1980. Performance-ul pune în evidenţă modurile în care receptăm impulsurile pe care le primim de la semenii noștri, tangibili, dar aparent transparenți uneori.
 
Hidden in plain sight
16.06.2019, ora 16.00, Colegiul Național Octavian Goga (Strada Mitropoliei 34, Sibiu)
Regia: Valentin Alfery
Light design: Valentin Alfery
Costume: Dušana Baltić
Muzică originală şi sound design: Patrick Gutensohn
Cu: Olivia Mitterhuemer, Farah Deen, Manuel Pölzl, Patrick Gutensohn, Mustapha Ajdour, Valentin Alfery, Moritz Steinwender, Diego de la Rosa
Producţie nerecomandată minorilor sub 10 ani.
Durata – 52’
Bilete - http://www.sibfest.ro/2019/tickets-fits-16-june
Co-producător: Center for Choreography Bleiburg & brut Wien
DANCE ON TOUR AUSTRIA – o cooperare între Tanzquartier Wien şi Ministerul austriac al Afacerilor Externe

0 comentarii: