Sibiu Fringe Festival

Începe SIBIU FRINGE FESTIVAL. 14–23 iunie este perioada în care Sibiu Fringe Festival își deschide portile pentru a 14-a ediție de teatru independent. Tema festivalului din acest an este „rezistență prin cultură”. Noi spații neconvenționale și actori în premieră pe scena Fringe.
 
Timp de zece zile Fringe Festival transformă orașul într-o scenă atotcuprinzătoare, care are ceva de oferit tuturor: sibienilor, iubitorilor de teatru, dar și publicului ocazional, trecătorilor, tuturor celor care vor să trăiască împreună experiențe și emoții pozitive. Ce poate fi mai frumos decât să trăim împlinirea prin artă, unirea în cuget și simțire în spațiile vii ale teatrului și să rezistăm prin cultură!
 
„Fie că ești vedetă sau doar la început de carieră, fie că ești independent sau lucrezi la stat, în acest an #rezistăm prin cultură. Ne dorim ca teatrul independent să-i aducă împreună pe oameni și să reziste mult timp de acum încolo. Teatrul deschide minți și formează conștiințe, pentru că oamenii care-l fac și-au asumat un rol și dincolo de scenă.” - Sînziana Staicu - PR festival. 
 
Sibiu International Fringe Festival își are rădăcinile în anul 2006. Atunci a luat naștere Univestudent, un festival dedicat tuturor inițiativelor studentești. În 2008 a devenit festival internațional, axându-se în special pe participarea trupelor de teatru independent. Din 2009 a luat titulatura de Fringe, numindu-se Universtudent International Festival & Fringe, ca mai apoi, în 2011 să ajungă la actuala denumire și să devină exclusiv un festival al trupelor independente.
 
„În acest an jucăm sub TEMA: #rezistentă prin cultură. Nu a fost aleasă întâmplător această temă. Festivalul împlinește 14 ani și iată că de 14 ani rezistăm în ciuda multor piedici așternute în calea noastră. Au fost 14 ani cu bune și rele cu reușite și nereușite. Vom merge mai departe... VOM REZISTA!!! Mulțumesc publicului, fără de el nu am fi avut pentru cine face acest festival!
Vă aștept și în acest an în număr cât mai mare în sălile de spectacole.”- a spus Cătălin Grigoraș -  președinte Sibiu Fringe Festival. 
 
Sibiu Fringe Festival ne-a obișnuit cu locații neconvenționale, așă că la această ediție noutatea o reprezintă secțiunea de TEATRU ÎN AUTOMOBIL. Fragmente din spectacolul S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O JOI în regia LAUREI MOLDOVAN vor putea fi urmărite în data de 19 și 20 iunie în cadrul festivalului. 
 
S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O JOI este despre noi, despre nevoia de a vorbi despre noi, pentru a da un sens propriei existențe. Unde se spun povești? Acolo unde există cineva care e mereu dispus să asculte; de exemplu în taxi. Un loc unde felii de viață se decupează pline de umor, de sensibilitate, de emoție. Fie că este un adolescent, un șomer, sau un bătrânel simpatic sau chiar taximetristul, fiecare încearcă să facă loc prezentului exteriorizând trecutul.
 
Spectacolul BONSOIR MONSIEUR  îl aduce în premieră pe scena Fringe pe actorul Marius Bodochi. Marius Bodochi este unul dintre cei mai carismatici și talentați actori contemporani din România. Cu roluri de excepție în filme, dar și pe scena de teatru, Marius Bodochi are o carieră de succes ce se întinde pe mai bine de trei decenii. 
 
În piesa BONSOIR MONSIEUR veti urmări doi actori, care la apogeul carierei lor vă oferă o călătorie sentimentală cu umor, cu naturalețe, cu farmec si cu bucurie.
 
PROGRAM COMPLET ȘI BILETE ONLINE PE SBFRINGE.RO, PE TOMTIX.RO SAU ÎN ZIUA SPECTACOLULUI LA INTRARE.
 
Sibiu Fringe Festival este un eveniment susținut de Consiliul Județean Sibiu, prin Școala Populară de Arte.
Amintim că din anul 2017 acest festivalul stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume.

0 comentarii: