The Golden Glove / Mănușa de Aur - horrorul șocant al lui Fatih Akin, interzis minorilor, de vineri în cinema


Fatih Akin, non-conformistul regizor multipremiat încă de la primele sale filme, revine în forță pe marile ecrane cu „The Golden Glove”/„Mănușa de Aur”, un thriller absolut șocant, despre Fritz «Fiete» Honka, criminalul în serie care ultragiat Germania în anii ‘70. 

„The Golden Glove”/„Mănușa de Aur” este distribuit de Independența Film și va intra în cinema de vineri, 21 iunie.
Incomod, nerecomandat sensibililor și interzis minorilor, „The Golden Glove”/„Mănușa de Aur” a șocat audiența prin abordarea deosebit de brutală a vieții mizerabile și crimelor teribile înfăptuite de Fritz «Fiete» Honka, un ucigaș în serie, care-și făcea veacul în barul „Mănușa de Aur” din cartierul St. Pauli, în Hamburgul anilor ‘70. Între 1970 și 1975, Fritz «Fiete» Honka a ucis și dezmembrat cel puțin 4 femei, iar mai târziu a fost sursă de inspirație pentru bestsellerul lui Heinz Strunk, care stă și la baza filmului.

Pentru mine, Honka nu este doar un ucigaș în serie, precum Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor”. Cel din urmă este mai degrabă un personaj fictiv, care comite crime pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce Honka a fost o persoană reală din cartierul meu, asupra căruia și-a lăsat amprenta. Când eram în școala primară, mi se spunea „Ai grijă să nu te prindă vreun pedofil sau Honka!”. A fost bau-baul copilăriei mele. Întotdeauna caut o legătură personală cu materialul de lucru. Cu cât este mai de succes, cu atât mai veridic va fi la final filmul.” , spune regizorul Fatih Akin.

Trailerul filmului poate fi vizionat aici: http://bit.ly/LaManusaDeAurTrailer
Sinopsis:
La prima vedere, Fritz „Fiete” Honka este un ratat demn de milă. Bărbatul cu fața distrusă își petrece nopțile la „Mănușa de Aur”, barul din cartier, în timp ce urmărește femei singure. Niciunul dintre obișnuiții barului nu suspectează că aparent inofensivul Fiete este, de fapt, un monstru. Filmul lui Fatih Akin spune povestea reală a lui Fritz Honka, un bărbat care a ucis și dezmembrat cel puțin patru femei, și a barului său preferat, unde cântecele germane siropoase fac bețivii să lăcrimeze, iar alcoolismul este un reflex împotriva suferinței și a nostalgiei. 

Distribuție: Jonas Dassler
Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Blogu’ lu’ Otravă, Cinemagia, Din Filme, Film Si, Movienews, Ziarul Metropolis, Ziare.com

***
Ne puteți urmări pe:
Facebook | Youtube

0 comentarii: