Avant'n'Gard la Control Club

Duminica 30 octombrie, ora 21.00 @Control:
Avant'n'gard
psychedelic live performance special guests: Norzeatic (electronics)  & Marcus Beuter  (electronics)

Duminica, 30 octombrie,  va invitam la un performance psihedelic experimental al trupei Avant’n’Gard. Aceasta experienta senzoriala va pregateste pentru materialul discografic pe care trupa il va lansa pana la sfarsitul acestui an. Invitati speciali pentru show-ul din Control sunt Norzeatic (electronics) si artistul german Marcus Beuter  (electronics).

Intrare : 10 lei
Open doors: 20.00

Avant’n’Gard este un colectiv artistic reunit în jurul ideii de naturaleţe a actului artistic şi a muzicii improvizate. Un performance Avant’n’Gard se construieşte din elemente de poezie vorbit-cântată, istorisiri dadaiste, incantaţii urbane, ritmuri ambientale, sonorităţi psihedelice şi free jazz etc. Împreună, membrii colectivului caută punctul de echilibru dintre ei înşişi şi sunetele înconjurătoare; mai mult – împărtăşesc starea de a fi liber ca parte dintr-un grup, într-o comunicare artistică adevărată. De când există pe scena muzicală autohtonă, Avant’n’Gard a participat la festivaluri şi acţiuni precum Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Noaptea Muzeelor, Street Delivery, Bran Castle Fest, CNDB Ocupat şi a susţinut concerte în cluburi şi ceainării, dintre care: Art Jazz Club, Green Hours, Control Club, Shift Pub, Moskva Caffe (Oradea), Sala de lectură Teatrul Act etc. Radiocul naţional croat le-a dedicat două emisiuni, difuzând în întregime albumul bootleg Peisaj pictat în ceai, lansat în 2010.

Nascut in 1968 intr-un oras mic din Germania,  Marcus Beuter studiaza si isi petrece prima parte a vietii in Hamburg. Dupa o vreme decide sa se retraga din viata sociala undeva in natura, locuind in prezent  intr-o coliba, in padure.
Calatoriile sale prin Europe, Iran, Pakistan, Laos, Vietnam, India, Indonesia, Gambia, Senegal, USA au avut un aport inspirational considerabil. Din 2001 interesul sau pentru soundart a crescut, iar in 2003 devine co-fondatorul casei de productie fragmentrecordings. Din 2005 participa la din ce in ce mai multe instalatii de sunet,  cateodata alaturi de sculptori si artisti vizuali si incepand cu 2008 se implica in performance-uri live de muzica electronica improvizata bazata pe inregistrarile sale.
Performeaza ca membru al  Cooperativa Neue Musik, DEGEM, Trio TATUNTAT, Trio Beuter, Höger, Schwieger si  Ensemble Theatrum Somnium Medusae. Works with filmmakers and directors. Munca lui in domeniul musical include si colaborarea cu regizori  producatori din industria filmului.

0 comentarii: