Expirat & Selectro : Evil Nine in Romania

Selectro prezinta, in premiera in Romania, unul dintre cele mai hyped nume ale deceniului in materie de muzica de club indrazneata si inovativa cu influente Breaks, Rock, Punk, Hip-Hop, Electro:

EVIL NINE - Marine Parade / For Lovers – UK -
Expirat Club:
EVIL NINE / D-LAID / MARIKA
OtherSide Club:
VIKA JIGULINA / GREEG / MOONSOUND

Jucand rolul celui mai cunoscut clubnight din capitala, Selectro furnizeaza de aproape 6 ani sound-uri de dans de cea mai inalta calitate publicului bucurestean.

Miercuri, 19 Octombrie, Selectro deschide sezonul Toamna-Iarna pentru evenimentele cu headlineri internationali, in locatia deja obisnuita – Expirat & OtherSide Club (Str. Brezoianu, Nr.4 - Bucuresti), pe 2 scene, cu un invitat de calibru in premiera pentru Romania: Evil Nine (Marine Parade - UK).

Alaturi de Evil Nine vor mixa pe scena din Club Expirat, D-Laid si Marika, rezidentii Selectro, in timp ce sound-ul House / Techno la scena din OtherSide Club va fi asigurat de Vika Jigulina, Greeg si Moonsound.

Accesul in club se face incepand cu ora 22:00.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Evil Nine inseamna in acest moment 13 ani de productie de top Breakbeat / Big Beat ce isi trage influentele din Rock, Hip-Hop, Punk, Electro, Italo-Disco, Techno, Krautrock sau soundtrack-urile filmelor anilor '80; 13 ani de DJ-ing pe scenele celor mai recunoscute festivaluri si cluburi din lume; un label propriu; doua albume si un al treilea in productie; aparitii in seria Fabric Live si rezidente in Fabric (Londra) sau Audio (Brighton). Iar istoria lor este atat de departe de a fi scrisa...

Duo-ul format din Tom Beaufoy si Pat Pardy denumit sugestiv Evil Nine s-a instalat rapid pe buzele tuturor party-goerilor ce prefera muzicile de dans indraznete sau inovatoare, inca de la sfarsitul anilor '90, din momentul descoperirii lor de catre Adam Freeland si legendarul sau label Marine Parade.

Dupa o serie de EP-uri si single-uri rulate in underground-ul britanic, anul 2004 aduce boom-ul de care duo-ul avea nevoie. Lansarea albumului You Can Be Special Too - material ce includea viitorul imn Crooked si colaborari cu Aesop Rock, Juice Aleem sau JFB - a starnit un val de reactii pozitive din partea media, Q tiparind fraza care urma sa rezume cel mai bine potentialul celor 2 producatori: “The Beastie Boys would be proud”.

Istoria recenta aduce in lumina reflectoarelor al doilea lor album - They Live!, lansat in toamna anului 2008, material considerat Mecca influentelor muzicale in sound-ul Breaks si Big Beat, tragandu-si seva din '80s Rock, Punk, Hip-Hop, vibe-ul din The Cure, Prince, TV On The Radio, Queens Of The Stone Age, Suicide & Black Flag si sample-urile din Beverly Hills Cop sau Paul Lansky (sursa pentru sample-uri folosite si de Radiohead).

2010 si 2011 au insemnat o serie de EP-uri la Marine Parade si label-ul personal – For Lovers –, remixuri pentru Alex Metric, Spank Rock sau Temper Trap, colaborari cu apreciatul rapper Sud-African Spoek Mathambo si al treilea album care se vede undeva la orizont. Un sound in continua transformare si un duo de produceri care refuza sa ridice piciorul de pe acceleratie.

Evil Nine vine in premiera in Romania pe data de 19 Octombrie la Selectro in Club Expirat.

0 comentarii: