Curtea Veche : Lansarea vol. "Sanatatea are gust"

Trei zile şi trei nopţi de sărbătoare în cinstea mâncării sănătoase şi a tradiţiilor româneşti  – aşa va arăta lansarea volumului Sănătatea are gust, apărut de curând la Curtea Veche Publishing. În zilele de 24, 25 şi 26 octombrie, Dr. Mihaela Bilic va fi prezentă în Loft Lounge (Bulevardul Iancu de Hunedoara 55-57, Sectorul 1, Bucureşti) pentru a se întâlni cu oricine este interesat de un stil de viaţă sănătos, va semna autografe şi va oferi un prilej de sărbătorire a valorilor autentice româneşti alături de invitaţi de seamă, bucate alese şi concerte de zile mari, susţinute de Loredana şi Horia Brenciu.

Volumul Sănătatea are gust este un ghid de nutriţie pentru toată familia care cuprinde, în cele 640 de pagini structurate în 55 de capitole independente, sfaturi de nutriție pentru toți membrii familiei, de la mic la mare, pentru toate gusturile și pentru toate afecţiunile, acolo unde este cazul. Cartea, ilustrată cu fotografii sugestive, își propune să clarifice orice nelămuriri legate de mâncare, să ajute publicul să recunoască un produs sănătos în avalanșa mesajelor publicitate sau a etichetelor colorate și să îi ajute pe cei care au înțeles că alimentația este cheia către o viață mai bună să își creeze o dietă diversificată și echilibrată cu resurse minime. Limbajul este accesibil, iar pe Dr. Mihaela Bilic o veţi descoperi mai degrabă în ipostaza de prieten sfătuitor decât în cea de doctor. 

Aşa cum este prezentat în prefaţa cărţii, semnată de Prof. Dr. Nicolae Hâncu, mesajul-cheie subliniază „prietenia dintre om şi aliment”. Dar mai mult decât atât, autoarea îşi doreşte ca volumul să stea deschis în cât mai multe case şi să devină un ghid util pentru toţi membri familiei, în toate perioadele anului. Cartea este aşadar este un prieten de cursă lungă ce aduce informaţii ştiinţifice şi sfaturi practice despre întreg parcursul alimentelor, de la producător până în farfuria noastră.

„Schimbaţi abordarea dacă vreţi reuşită. Plecaţi urechea şi daţi-vă voie să ascultaţi, să înţelegeţi şi să vă acceptaţi nevoile şi slăbiciunile, trataţi-vă cu răbdare, indulgenţă şi multă atenţie ca să scăpaţi pentru totdeauna de lupta cu voi înşivă. Veţi obţine mai mult printr-o atitudine pozitivă, prietenoasă, fără interdicţii şi frustrări.” (Mihaela Bilic).

Absolventă a Facultății de Medicină Generală „Carol Davila” din București, Mihaela Bilic a urmat numeroase stagii la clinici și centre de wellness din străinătate. În 2001 a devenit medic specialist în diabet și boli de nutriție, iar în anul 2008 a publicat volumul Trăiesc, deci mă abțin, care a devenit bestsellerul anului și a fost reeditat de editura Curtea Veche în 2011.

Dr. Mihaela Bilic va fi prezentă în toate cele trei seri, de la prânz (ora 13.00) până seara (ora 21.30), va participa la toate momentele sărbătorii, va răspunde întrebărilor invitaţilor şi va da autografe. Zilnic între orele 13.00 şi 18.00, biletul de intrare la eveniment (100 lei) va cuprinde o carte cu autograf şi o degustare de bucate, în vreme ce după ora 19.00 (când preţul biletului va fi de 150 lei) participanţii la eveniment nu numai că vor primi volumul, dar vor putea asista la un concert Loredana (24 octombrie) şi Horia Brenciu (25 octombrie) şi se vor putea delecta cu şase tipuri diferite de mâncare, din scene desprinse din poveştile româneşti. Pe 26 octombrie, intrarea după ora 19.00 se va face doar pe bază de invitaţie.

Volumul Sănătatea are gust poate fi găsit în librării la preţul de 90 de lei, iar ca o surpriză pentru cititorii Curtea Veche Publishing, primele 100 de volume comandate pe site-ul www.curteaveche.ro vor avea o reducere de 15% şi autograful Dr. Mihaela Bilic. În plus, toate cele 100 de comenzi vor intra într-un concurs cu tragere la sorţi, câştigătorul primind o consultaţie gratuită la Dr. Mihaela Bilic. 

0 comentarii: