Dan Chisu la KINObservatorul Cinematecii Union

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte proiecţia filmului românesc ȘI CAII SUNT VERZI PE PEREȚI (2012), urmată de o discuţie cu Dan Chișu (regizor, scenarist şi producător), directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, actorii Adrian Titieni, Ionuț Vișan, Anca Florescu și Tudor Smoleanu.


Cel de-al doilea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, vine la o săptămână după succesul primului eveniment din serie, când Sala Union s-a dovedit neîncăpătoare pentru spectatorii veniți să vadă filmul DUPĂ DEALURI și să discute cu autorul acestuia, Cristian Mungiu, și doi dintre actorii principali, Valeriu Andriuță și Dana Tapalagă.

ȘI CAII SUNT VERZI PE PEREȚI, foarte recent intrat pe marile ecrane românești, este al treilea lungmetraj, în trei ani, realizat de cineastul Dan Chișu. Regizorul este și un cunoscut om de televiziune şi media, inițiator al unor evenimente precum „Noaptea Devoratorilor de Publicitate” sau Festivalul Internațional de Film DaKINO. În 2010, Dan Chișu şi-a lansat primul lungmetraj, WebSiteStory, iar al doilea film al său, Ursul, a avut premiera anul trecut.

Nota regizorului despre film:
România de azi este agresată de promoții și tombole cu câștiguri uriașe. Nu trece zi să nu vezi la televizor o reclamă la cum poți să te îmbogățești fără să muncești. Filmul vrea să facă radiografia unei societăți în care banii câștigați rapid și nemunciți sunt mai importanți decât orice pe lume, analizând două situații atipice. Două generații, două povești cu aceeași temă: iluzia îmbogățirii.

Scurt sinopsis:
ȘI CAII SUNT VERZI PE PEREȚI este o poveste despre iluzia de a te îmbogăți în România. Într-o țară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este și ușor realizabil. Filmul urmează două destine: un cuplu de tineri care ar fi putut deveni bogați, și doi adulți care, din cauza lipsei lor de cunoștințe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și își pierd toate economiile lor.

Vă aşteptăm!

Parteneri media ai Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română: Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, COOPerativa Urbană.

(Autor afiș: Irina Ghenu.)

Pentru mai multe informaţii:
cinematecaromana@gmail.com
www.facebook.com/cinemateca.romana

0 comentarii: