La Scena: Incurca Lume - 27 noiembrie

București, marți 27 noiembrie 2012, ora 20.00, Club La Scena

Venerabilul regizor Cătălin Bugean  prezintă domniilor voastre:
reprezentațiunea ”Încurcă lume”.
La apus cărămiziu de toamnă, ceasurile 8 trecute fix, la sfarsit de noimbrie, în loc fălos cum puține mai găsești în Bucureștii de azi, în ă casă mai aleasă - La Scena, loc cu licori vesele și mușterii amatori de chermeze, va avea loc o nouă reprezentațiune a  piesii ”Încurcă lume”.
Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol!  familist de onoare ! cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa ca i-a cauzat nesomn și neliniște.
Așadar, cu amoru rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mișelul. În odaie apare pe nesimțite și un așa-zis amic, amicu Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțată și consoarta amicului, o jună vaporoasă, toată în danteluri fine și pomăduri, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu. Vine negreșit și cumnatu, fratele Didinii, că doar o știe simțitoare și pentru care să nu cumva madama să își piarză uzul rațiunii.
Jupâni și jupânese, veniți dară marți pe înserate, ceasurile 8 trecute fix, să asistați la reprezentațiunea dumnealor, să vă veseliți și să plecați urechea la ofurile și grozăviile cinstitelor gazde!
Text adaptat după piesa cu același nume, de A.de Herz.
Personajele piesei au fost interpretate de-a lungul vremii de actori celebrii, ca: Radu Beligan, Octavian Cotescu, Mihai Fotino, Stela Popescu.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu.
Muzica spectacolului: trupa Dilema-live.
Alex Iordanescu - chitară
Adrian Nastac – vioară

Club La Scena www.lascena.ro
Calea Calarasilor nr. 55, sector 3, Bucuresti

0 comentarii: