Continua inscrierile pentru Punct - curs de creative writing



Continuă înscrierile pentru prima prima sesiune a cursului de scriere creativă PUNCT…, susținut de scriitorul Cristian Teodorescu. Cursul este organizat de Asociaţia Culturală Control N în perioada 22 ianuarie – 26 martie.

Timp de 10 săptămâni, cei 15 participanți vor fi ghidați în descoperirea referințelor literare, în identificarea propriilor teme, în alegerea stilului, în structurarea unei povestiri, în organizarea timpului, în relaționarea cu propria lucrare și vor scrie un fragment de proză scurtă la alegerea lor.
Cursul este interactiv și își propune să stimuleze creativitatea participanților, oferindu-le o bază de plecare în dezvoltarea pasiunii pentru literatură.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 18 ianuarie la info@controln.ro. Cursul se desfășoară marţea, între orele 19.00 si 21.00, la sediul Control N din strada Transilvaniei nr. 10. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Având ca partener principal site-ul Liternet.ro, Control N își propune, de asemenea, să promoveze toate lucrările rezultate în urma cursului, precum și pe autorii lor. Toate lucrările finalizate în cadrul cursului vor fi publicate pe site-ul Liternet.ro.
Cristian Teodorescu va alege câștigătorul Bursei Liternet.ro, bursă ce constă în posibilitatea de a avea, timp de 3 luni, o rubrică săptămânală pe Liternet.ro.

În primele trei luni ale anului Control N demarează înscrierile pentru alte două cursuri cunoscute ale asociaţiei. În data de 27 februarie va începe o nouă sesiune a atelierului de scenaristică pentru începători - First Draft. Workshop-ul este susţinut de scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, adresîndu-se amatorilor de cinema şi persoanelor ce nu deţin o pregătire aprofundată în domeniul scrierii scenariilor de film. Atelierul este compus din 8 şedinte săptămânale, la finalul cărora participanţii vor stăpâni elemente de bază legate de scenaristica de film, vor putea analiza un scenariu sau un film şi vor putea crea, la rândul lor, un prim scenariu de scurt metraj.

Ce-a de-a treia sesiune a cursului de regie de film pentru amatori – Director’s Cut va demara în data de 11 martie. Susţinut de regizoarea Iulia Rugină, cursul pune bazele înţelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Participanţii vor trece succint prin istoria filmului, vor analiza secvenţe de film de lung metraj, vor trece prin noţiuni ce ţin de scenariu, concepţie regizorală, decupaj regizoral, lucrul cu actorii şi implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau lung metraj.

Mai multe detalii despre cursurile asociaţiei pot fi gasite pe  www.controln.ro, pe mail la adresa info@controln.ro sau la numerele de telefon 0721 969 639 sau 0721 261 736.

0 comentarii: