Ivan Patzaichin sustine Romania la Berlinala



Parada Film lansează astăzi o campanie menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. În luna februarie, „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, intră în cursa pentru unul dintre cele mai râvnite trofee, Ursul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie). Așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. În următoarele săptămâni, personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai titrați sportivi români din istorie, dă startul campaniei „Susține România la Berlinală!”. Mesajul său pentru echipa filmului poate fi descărcat de aici http://we.tl/HbSjXcx6CZ.


De patru ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, și triplu laureat cu argint la proba de canoe, Ivan Patzaichin a primit, în 1990, Ordinul Olimpic Colanul de Platină, cea mai înaltă distincție din partea Comitetului Olimpic Internațional.

Echipa filmului invită publicul să trăiască emoția Berlinului alături de ea. Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiacopilului.ro, pe sustine@paradafilm.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

„Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea premiera mondială pe 11 februarie, la Festivalul de la Berlin. Proiecția oficială va începe la 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast, în prezența actorilor și a realizatorilor. Filmul va intra pe marile ecrane din întreaga țară pe 8 martie, distribuit de Parada Film. Distribuitorul internațional este compania germană Beta Cinema.

Poziția copilului” concurează pentru Ursul de Aur cu alte 18 filme, unele semnate de Gus Van Sant, Steven Soderbergh sau Ulrich Seidl. Cei doi protagoniști, Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache, intră, la rândul lor, în competiție pentru Ursul de Argint acordat celei mai bune actrițe, respectiv celui mai bun actor. Pentru trofeele de interpretare vor concura și nume ca Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Matt Damon și Jude Law .



 „Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer, directorul de imagine este Andrei Butică, montajul și sound design-ul îi aparțin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mălina Ionescu, sunetul – de Cristian Tarnovețchi, costumele de Irina Marinescu, iar machiajul de Dana Roșeanu și Domnica Sava. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer și Ada Solomon.

 „Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, ThomasVille, Soti Cable Neptun, Roma 62, cu participarea HBO România. 

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Institutul Cultural Român din București.

Pentru informații suplimentare și alte materiale, ne puteți contacta pe adresa press@paradafilm.ro. Noutăți, fotografii și imagini video puteți găsi și pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

0 comentarii: