Premiera Radu Gabrea la Cinemateca UnionÎn seara de vineri, 18 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Ion Câmpineanu nr. 21) are loc premiera oficială a unui nou lungmetraj documentar semnat de cunoscutul regizor Radu Gabrea, EVREI DE VÂNZARE. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Radu Gabrea. Filmul poate fi văzut, în București, doar la Cinemateca Union.Sinopsis EVREI DE VÂNZARE:

În 1974, un pasager român cu pașaport diplomatic s-a îmbarcat, pe aeroportul din Zürich, într-un avion cu destinația București. Zborul a decurs fără evenimente. Însă, odată ajuns la București, diplomatul a realizat cu groază că una dintre valize – primită de la o veche cunoștință, cu puțin timp înaintea plecării – îi lipsea. Diplomatul era generalul M., șef de divizie la Direcția Generală de Informații Externe, ramura de spionaj a temutei Securități. Iar cunoștința care îi dăduse valiza era Shaike Dan, consilier de rang înalt al mai multor prim-miniștri israelieni și unul dintre cei mai respectați agenți ai sistemului de informații externe al Israelului. Valiza conținea un milion de dolari, bani dați lui M. pentru a permite ca un anumit număr de evrei să emigreze în Israel. Întâlnirea de la Zürich este doar un episod din istoria organizării de către guvernul român, în timpul anilor postbelici, a unui anumit tip de comerț cu ființe umane, unul dintre cele mai mari din întreg secolul XX: vânzarea evreilor români către Israel.Date tehnice EVREI DE VÂNZARE:

România, 2012 / 70 de minute

Regie: Radu Gabrea

Scenariu: Magdalena Schubert, Radu Gabrea

Cameră: Florin Paraschiv, Alexandru Macarie, Diana Vidrașcu, Nic Burghelea (SUA)

Montaj: Melania Oproiu

Producător executiv: Marian BăruțUrmătoarele proiecții ale filmului la Cinemateca Union:

sâmbătă, 19 ianuarie, ora 17:00

duminică, 20 ianuarie, ora 19:00

marți, 22 ianuarie, ora 17:00

miercuri, 23 ianuarie, ora 19:00
Tarifele obișnuite practicate de Cinemateca Română:

Bilet pentru spectatorii fără abonament: 10 lei

Bilet pentru spectatorii cu abonament: 8 lei

Bilet pentru elevii, studenții, pensionarii etc. cu abonament: 5 lei

Bilet pentru studenții UNATC sau UNArte cu abonament: 5 lei

Abonament (valabil pentru întreaga stagiune): 15 lei

Abonament (redus, pentru elevi, studenți, pensionari etc.): 12 lei

Abonamentele pe stagiunea în curs se pot achiziționa doar de la Cinemateca Eforie (Str. Eforie nr. 2).Vă aşteptăm!Pentru mai multe informaţii:

cinematecaromana@gmail.com
www.facebook.com/cinemateca.romana

0 comentarii: