Florin Dobre a cucerit presa franceza prin colectia Panta Rhei F/W 2013



Recunoscut in Romania ca « un designer excentric gata sa transforme o tinuta obisnuita intr-una incredibila », Florin Dobre a cucerit presa franceza cu colectia Panta Rhei  F/W Paris 2013 prezentata vineri, 18 ianuarie 2013 la Paris.

Creatorul roman a fost remarcat de jurnalul francez Le Monde pentru « stilul excentric, departe de tot ceea ce am fi putut vedea in timpul si in prezentarile oficiale de la Saptamana Modei de la Paris. »

Timp de o saptamana o echipa speciala Le Monde l-au urmarit pe Florin Dobre si echipa sa de 40 de oameni cu camera de filmat. Filmul care prezinta fragmente din ansamblul creatiei lui Florin Dobre poate fi vazut pe site-ul oficial lemonde.fr si este insotit de un articol care descrie fenomenul « formidabil » Florin Dobre la Paris: Trei zile cu Florin Dobre, creatorul roman de la Fashion Week Paris.

In continuarea spectacolului, faimosul cronicar Bertrand de Saint Vincent de la Le Figaro, ii dedica un articol acestui « creator roman cu reputatie de non-conformist ». Asa cum este descrisa de jurnalistul francez, colectia lui Florin Dobre prezentata la Paris, « urmareste sa captureze esenta degradarii naturii umane : Panta Rhei, in greaca « Totul curge ». 

Articolul din prima pagina Le Figaro, prezinta defileul lui Florin Dobre cu mare atentie la detalii « Culorile sunt puternice, texturile evolueaza pana la piele, metal. O tenta bizara: maneci prea lungi, talii prea joase, un pantalon care atarna pe jos. Nu stii niciodata ce va urma: un model militar, un tanar in costum in carouri, o femeie in rochie cu pene care cad în urma ei. Negrul castiga teren, ţesatura se destrama. Un cuplu trece şi fiecare se imbraca de parca ar apartine sexului opus. Nimic nu mai e in regula. »

Prezentarea a adus laolalta numerosi bloggeri, pasionati de moda, presa franceza si internationala.

Designerul insusi afirma ca « evenimentul Panta Rhei nu este numai despre moda. Este vorba despre senzatii, emotii si sentimente » iar faptul ca prezentarea colectiei a fost perceputa favorabil si cu mult entuziasm de catre presa franceza de la Paris « este mult peste asteptarile mele. Avem deci motive sa fim mandri de acest potential creativ pe care noi romanii, il avem si pe care trebuie sa-l incurajam.»



Colectia "Panta Rhei" prezentata de Florin Dobre subliniaza astfel o involutie a societatii, trecand de la un prim tablou cu personaje frumoase, ilustrate prin tinute aproape perfecte - simetrie impecabila, tipar curat, tesaturi naturale pana la cele dominate de dezumanizare. Caracterele parca se descompun incetul cu incetul alcatuind impreuna o compozitie spectaculoasa.

Decorul magnific al Palatului Behague si muzica spectaculoasa produsa si performata live de Paul Sensor si Kult Studio sunt completate cu o interpretarea absolut senzationala in varianta live a coloanei sonore din celebrul  Cinema Paradiso de catre contratenorul Cezar The Voice. Toate aceste elemente, in perfecta simetrie cu proiectiile video realizate de Urban Friends Republik  au reusit sa transmita in intregime conceptul care a stat la baza acestei colectii. 

Producator general al evenimentului Rhei Panta – compania ArtSide, Partener media Oficial - ProTV International , Partener comunicare  - Institut Cultural Roman la Paris.  

Multumiri:  Jagermeister

Delia Tudose (fotomodel & makeup), Peter Dawson-Brooks (hair stylist), Dana Paun (street art & fashion blogger http://thecolorstalker.com/), Roxana Rugina (specialista in comunicare si PR http://roxanarugina.com/ ), Vali Barbulescu (fotograf, http://valibarbulescu.viewbook.com/), Ana Spiridon, Dana Niculescu, Daniela Velescu, Alex Gelehrter (producator video, http://www.urbanfriendsrepublik.com/projects ), DEJAVU Models (  http://www.dvumodels.com ) si Sava Ionut Daniel ( general manager ) .
Multumiri speciale Ministerului Roman al Afacerilor Externe si Ambasadei Romaniei din Franta pentru tot sprijinul.

0 comentarii: