Animații poloneze la Timișoara

Pentru ediția 2017 a „Cafékultour – săptămâna cafenelelor” de la Timișoara am pregătit o selecție a celor mai bune filme de animație prezentate în cadrul Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”. Vă invităm duminică, 9 aprilie, la o seară poloneză găzduită de Casa Artelor.
 
Programul O!PLA ACROSS THE BORDERS 2016 (97 min.), care va fi proiectat în cadrul Cafekultour, prezintă laureații celei de-a patra ediții a Festivalului Național de Animație Poloneză „O!PLA”, care s-a desfășurat în 69 orașe din Polonia în perioada 21 martie-15 mai 2016. O!PLA ACROSS THE BORDERS 2016 cuprinde filme realizate în studiouri profesioniste, animații independente, filme studențești, videoclipuri de animație. Inițiatorul și organizatorul principal al festivalului O!PLA este Asociația Animation Across Borders din Polonia.
 
O!PLA este mai înainte de toate o încercare de a obține un contact și de a construi o relație între spectatorul polonez și animația poloneză de autor, dar și de a promova, în țară și în străinătate, una dintre cele mai mari comori ale culturii poloneze – filmul de animație, care continuă să fie una dintre cele mai importante sfere ale artei poloneze. La baza O!PLA se află concursul național al celor mai noi animații poloneze pentru adulți, care este însoțit de retrospective, proiecții de animații pentru copii și tineri, ateliere de animație, concerte, vernisaje. Ceea ce oferă o notă distinctă Festivalului este faptul că jurizarea este făcută chiar de către publicul prezent la proiecții, ei fiind cei care aleg câștigătorii.
 
9 aprilie, ora 19.00 - Casa Artelor, str. Augustin Pacha nr. 8
Intrare liberă.

0 comentarii: