Centrul Ceh: Documentary Mondays 1 octombrie

Pe 1 octombrie va invitam la un documentar care graviteaza in jurul unui fotograf voieur, de o ciudatenie fermacatoare, care a fotografiat doar femei, cu camere realizate manual, descoperit si devenit faimos la sfarsitul vietii - Miroslav Tichy.

LU 1.10 / 20H00 / Centrul Ceh
Worldstar – Miroslav Tichy / Natasa Koppova / Cehia, Germania,

Slovacia / 2007 / 52 min / VO ceha, subtitrare in limba engleza


Un film despre un om batran, fara nevoi si cu un trecut remarcabil, devenit faimos impotriva vointei sale. Timp de decenii Miroslav Tichy a trait ca un pustic intr-un ora  mic din Moravia, Republica Ceha, inconjurat doar de cativa prieteni loiali. Acum, la batranete, el trebuie sa faca fata unei publicitati invazive care inconjoara viata si munca lui. „Ar fi trebuit sa vina mai devreme, acum e prea tarziu, nu mai vreau asta” spune el. Intre timp, in lumea artistica, el este prezentat ca un luptator impotriva regimului comunist, iar fotografiile sale sunt vandute cu sume care ajung pana la 12.000 Euro. Povestea lui Tichy este apropiata de cea a cunoscutului artist roman Ion Barladeanu, similaritate recunoscuta de lumea artistica in 2010, cand lucrarile celor doi au fost expuse intr-o expozitie comuna, la Galeria Anne de Villepoix.

Ne face placere sa anuntam ca prietenii nostri, artistul Ion Barladeanu si curatorul Dan Popescu se vor alatura proiectiei si discutiei de dupa film.

Fb event aici <http://www.facebook.com/events/453590714693010/>

0 comentarii: