ICR: Seara scurtmetrajelor premiate la NexT 2012

Seara de film de la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) propune joi, 27 septembrie 2012, de la ora 18.00, o retrospectiva cu toate filmele premiate la recenta editie a Festivalului International de Film NexT. Vor fi proiectate filmele: Hello Kitty, regia: Millo Simulov (Premiul publicului pentru film romanesc), De azi inainte, regia: Dorian Boguta (Premiul pentru cel mai bun film romanesc), Camera, regia: Fernando Franco (Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai buna coloana sonora), Junior, regia: Julia Ducournau (Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie ex-aequo), Aglaée, regia: Rudi Rosenberg (Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie ex-aequo) si Pe malurile Mediteranei, regia: Olivier Py (Trofeul NexT). Proiectia va fi urmata de o discutie moderata de criticul de film Andrei Gorzo, la care vor lua parte regizorii Millo Simulov si Dorian Boguta.
Creat in 2007, in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound designerului si compozitorului Andrei Toncu, NexT sustine cinemaul imaginativ si inovator din intreaga lume. Misiunea sa este sa descopere si sa promoveze in plan local, national si international cineastii talentati aflati la inceputul carierei. Selectia filmelor din competitia festivalului este realizata de criticul de film Andrei Gorzo si de co-selectionera sa Irina Trocan, iar in 2012 a cuprins 27 de titluri, din cele peste 1200 de filme primite.
Institutul Cultural Roman, partener al festivalului inca de la prima editie, a oferit si in acest an Trofeul NexT, Premiul „Cristian Nemescu“ pentru cea mai buna regie si Premiul „Andrei Toncu“ pentru cea mai buna coloana sonora.
Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

0 comentarii: