Centrul Ceh: Documentary Mondays - Love in the grave

Prieteni,
Ne place ca in filmele pe care le proiectam la Centrul Ceh sa aratam deseori situatia celor mai putin privilegiati dintre noi. Love in the grave este un film de acest gen, unul care te face sa vezi altfel felul in care existi tu in societate, „o adevarata lectie despre fericire low-cost”.
LU 24.09 / 20H00 / Documentary Mondays / @ Centrul Ceh
Love in the grave (Laska v hrobe) / David Vondracek / CZ / 2011 / 78
min / VO ceha / subtitrare in limba engleza

Protagonistii povestii de dragoste a lui David Vondracek sunt Jan si Jana, doi oameni ai strazii care au gasit o casa intr-un cimitir abandonat dintr-o suburbie a Pragai. Peretii cimitirului si copacii neingrijiti formeaz  o granita fizica si metafizica intre cele doua lumi. Pentru Jana, a trai intr-o cripta inseamna siguranta si ea se simte confortabil acolo, dar inseamna in acelasi timp si o capcana din care nu poate evada. Daca la inceputul filmului, perechea se proiecteaza intr-un viitor mai bun, unul in care vor obtine acte si joburi, pe parcursul lui situatia nu face decat sa se inrautateasca,
mergand pe un drum auto-distructiv. Administratorul cimitirului anunta reparatii, dar in loc sa-si gaseasca un loc nou in care sa stea, Jan si Jana maresc consumul de alcool si refuza ajutor. „Indiferent de cum voi sfarsi, va fi decizia mea”, spune Jana.

Castigator al premiului cel mai bun documentar ceh la Festivalul de film din Plzen, 2012.
Cronica Andreei Dobre despre acest film.
<http://www.filmreporter.ro/25-04-2012-love-in-the-grave-de-david-vondracek/>

Intrare libera. Fb event here
<http://www.facebook.com/#%21/events/272121856239653/>

0 comentarii: