Soundczech - 3 octombrie

Facem proba de sunet pentru cel mai mare eveniment organizat de Centrul Ceh al acestei toamne – festivalul de muzica contemporana ceha SOUNDCZECH. Organizam 10 concerte in 3 orase din Romania, cu unii dintre cei mai originali muzicieni cehi contemporani.

Incepem cu jazzul clasic al celor la Vertigo Quintet, pentru ca apoi sa mergem in zonele mai experimentale ale muzicii electronice, electrofolkului, nu-jazzului si astea sunt doar cateva din caracteristice formatiilor pe care le veti putea asculta pe parcursul lunii octombrie.

SOUNDCZECH / 3 – 31 octombrie 2012 / Bucuresti, Cluj, Sibiu
Vertigo Quintet / 3 octombrie / 20:00 / Green Hours / intrarea 10 lei
Vertigo Quintet / 4 octombrie / 21:00 / Atrium, Sibiu / intrarea 10
lei

Muzica  la cinci instrumente

Vertigo Quintet este o trupa de tineri muzicieni, cei mai multi dintre ei fiind absolventi ai Conservatorului de jazz al lui Jaroslav Jezek din Praga. Conform spuselor lor, au ajuns impreuna pentru a face muzica pe care o prefera ei, chiar daca au avut nenumarate sanse de a participa la alte proiecte interesante. Dovada faptului ca se potrivesc perfect impreuna sunt albumele lor (Metamorphosis, Vertigo Quintet & Dorota Barova, Vertigo Quintet – Live U Stara Pani), influentate ca stil de muzica unor artisti ca Thelonious Monk, Miles Davis, Ornette Coleman. In concerte Vertigo Quintet canta alaturi de Dorota Barova, care alatura celor cinci instrumente un violoncel si vocea ei „velvet alto”.

Programul complet al festivalului si mai multe informatii despre trupe gasiti aici.
<http://www.czech-it.ro/soundczech-festival-of-contemporary-czech-music.html>

Fb event aici.
<http://www.facebook.com/events/453590714693010/#%21/events/368615319884057/>

0 comentarii: