Leprous (Nor) mesaj despre Bucuresti

Iubitorii de rock progresiv sunt invitatati pe 9 octombrie la o intalnire rafinata, cu nume reprezentative ale progului nordic:  Leprous (NO), Loch Vostok (SE), si Ørkenkjøtt (NO) vor concerta in Silver Church, in cadrul turneului European Progressive Assault. Seara va fi intregita de prestatia andorienilor de la Persefone.

Inainte de startul turneului, norvegienii de la Leprous, care au mai vizitat tara noastra de doua ori, si-au exersat cunostintele despre Romania intr-un mesaj video:


Formatia norvegiana se particularizeaza in peisajul prog metal, prin faptul ca, potrivit solistului Einar, Leprous isi propune sa fie: „o trupa de live, pe care publicul sa o identifice nu numai la nivel sonor ci si vizual.” El completeaza: „luam in considerare toate aspectele: imagine, joc de scena si, bineinteles, muzica.” Asadar, cei care vor ajunge pe 9 octombrie in Silver Church vor avea parte de un spectacol complex si complet.

Leprous (Norvegia) revin pentru a treia oara in Romania dupa ce, anul trecut, trupa a cantat in deschiderea concertelor Amorphis din Bucuresti si Sibiu, iar in 2010 au ajuns la Bucuresti in cadrul turneului ce a avut drept cap de afis formatia Therion.

Din line-up-ul aceluiasi turneu, derulat in 2010, au facut parte si suedezii de la Loch Vostok. Trupa, considerata de presa de specialitate un exponent al genului avangarde metal, va lansa al cincilea album, “The Doctrine Decoded”, la inceputul  lunii octombrie. 

Ørkenkjøtt (Norvegia) sunt conationalii celor de la Leprous, activeaza din 2005 si se incadreaza stilistic in zona metalului extrem experiemental.

Persefone (Andora) se manifesta in zona death simfonic si, potrivit propriilor declaratii, ofera publicului „o muzica inovatoare, adresata celor deschisi spre noi experiente sonore”

European Progressive Assault ajunge la Bucuresti pe 9 octombrie. Biletele costa 60 de lei la pre-sale si 70 in ziua evenimentului. Ele pot fi achizitionate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, online de pe eventim.ro, metalhead.ro sau direct de pe Facebook.

Concertul este organizat de Cavalleria Events.

0 comentarii: