Bucurestenii au ales Madrigal de sarbatori

Bucurestenii au ales sa intampine sarbatorile de iarna alaturi de MADRIGAL: prestigioasa formatiune corala va sustine doua concerte, pe 9 decembrie, la Ateneul Roman, in fata unei sali arhipline.

Corul National de Camera MADRIGAL, dirijat de aceasta data de Voicu Popescu, va prezenta pentru prima data in concert, integral si in succesiunea originala, primul disc de colinde romanesti realizat pe vinil in urma cu 45 de ani, sub bagheta dirijorului- fondator MARIN CONSTANTIN. Colindele MADRIGALULUI, ascultate pe ascuns in vremea comunismului, si-au castigat in timp statutul de concerte traditionale de Craciun, fiind sustinute, fara intrerupere, in fiecare an din perioada postdecembrista.

In partea a doua a concertului, MADRIGALUL va prezenta publicului, in premiera, lucrarea “Navidad nuestra” de Ariel Ramirez si “Gloria” din Missa Criolla de acelasi autor argentinian. Astfel in Ateneul Roman vor rasuna bucuriile si nostalgiile Serii de Craciun aduse de cantari interpretate in limba spaniola si acompaniate de instrumente specifice spatiului latino-american.

Intre cele doua parti ale concertului se va acorda o pauza de 15 minute.

Pentru reprezentatia de la ora 16.00 accesul in sala se face incepand cu ora 15.00. Iar pentru reprezentatia de la ora 20.00 accesul se face incepand cu ora 19.00.

In incinta Ateneului Roman, in seara concertului, vor putea fi achizitionate CD-urile Corului National de Camera MADRIGAL.

Pentru reprezentatia de la ora 16.00 mai sunt inca in vanzare bilete la pretul de 150 RON.

Acestea sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.rowww.myticket.ro
--

Concertul Corului National de Camera MADRIGAL din Bucuresti va fi urmat de un turneu national, ce va include urmatoarele orase:

11 Decembrie - Brasov - Sala Reduta
12 Decembrie - Ploiesti - Casa de cultura a Sindicatelor
13 Decembrie - Constanta - Casa de Cultura a Sindicatelor
17 Decembrie - Timisoara - Opera Romana
18 Decembrie - Cluj Napoca - Opera Romana
21 Decembrie - Pitesti - Casa de cultura a sindicatelor
22 Decembrie - Galati - Casa de cultura a sindicatelor
23 Decembrie - Iasi - Opera Romana

Biletele pentru concertele din tara se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol din fiecare oras. 

In fiecare locatie, in seara concertului, vor putea fi achizitionate CD-urile Corului National de Camera MDRIGAL.

Corul National de Camera MADRIGAL a luat fiinta in 1963, iar pret de peste patru decenii activitatea sa a fost sinonima cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului. In decursul a 47 de ani cu 4100 de concerte sustinute pe cele mai mari scene din tara si strainatate, MADRIGALUL a adus aproape de sufletul publicului capodopere apartinand scolilor Renasterii Europene, interpretate in limbile originale, mari comori ale muzicii bizantine si vechi romanesti, colinde si lucrari de inspiratie folclorica, elemente din patrimoniului clasic autohton si creatii romanesti contemporane.

0 comentarii: