Cobzality canta la Festivalul Brazilor de Craciun

Dupa lansarea oficiala, cu videoclipul "Paparuda Ruda", chiar de 1 Decembrie, Cobzality, un proiect creat din respect si dragoste pentru Romania, merge mai departe, oferind un recital pro bono in cadrul "Festivalului Brazilor de Craciun".
 
Cobzality este o trupa creata de Florin Romascu si Robert Magheti (percutionisti la trupa Sistem) prin care cei doi artisti declara ca sunt mandri ca sunt romani. Primul videoclip, lansat online chiar de Ziua Nationala a Romaniei, reprezentand actul de nastere al trupei, a adunat mii de vizualizari pe YouTube si o multime de aprecieri. ”Paparuda Ruda” defineste foarte clar directia Cobzality: muzica traditionala straveche adusa in context actual.

Florin Romascu si Robert Magheti, alaturi de colegii lor – Sebastian Burneci, Victor Mihailescu, Bianca Purcarea si Cristian Moroianu – doresc sa fie alaturi de cei care au nevoie de ajutor. In acest spirit, au acceptat invitatia de a sustine, pe 6 decembrie, un recital pro bono in cadrul "Festivalului Brazilor de Craciun".
Este deja o traditie ca in fiecare an fundatia "Salvati Copiii" sa organizeze o licitație prin care sa obtina fonduri pentru copiii defavorizați din Romania. In cele 12 editii ale festivalului au fost stranse peste 12 milioane de euro, bani investiti in programe ca "A doua sansa", "Scoala dupa scoala" sau "Gradinita estivala". Prin acest program au fost ajutati peste 2.500 de copii care nu aveau acces la educatie. Dintre beneficiari mai mult de 85% au promovat examenele si si-au imbunatatit remarcabil abilitatile de comunicare. Numai anul trecut au fost investiti 215.000 de euro in activitati recreative, scoala si comunicare.

Membrii trupei Cobzality cred ca prin educatie si prin cunoasterea tradiției si culturii autohtone, Romania isi va regasi drumul propriu si ca tot mai multi romani vor putea declara ca sunt mandri ca apartin acestei tari.

Urmariti in continuare drumul Cobzality pe www.facebook.com/Cobzality.

 

0 comentarii: