Razvan Ion and Eugen Radescu public talk at Pavilion

Răzvan Ion & Eugen Rădescu
Public talk

Neo politici publice
(Pavilion se relochează)

Vineri 14 decembrie 2012, 19.30
@Pavilion, Șos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piața Victoriei)

Într-un moment în care reorganizarea și redimensionarea sunt cuvinte cheie în discursul public instituțional, Pavilion reconceptualizează și reinventează o nouă etapă, odată cu relocarea activității centrului de artă. De obicei, un pavilion este o construcție temporară, ceva între o casă și un cort, având un scop specific și provizoriu. Cea mai bună calitate a sa este funcționalitatea, poate fi instalată și dezinstalată cu ușurință, poate fi mutată rapid dintr-un loc în altul, dar are potențialul să marcheze un spațiu anume, în interiorul sau în afara pavilionului. Este o structură temporară, la fel cum centrul PAVILION este o structură temporară, o platformă temporară, pentru politica, arta și cultura contemporană. Conceptul temporar al pavilionului se încadrează perfect în conceptul (re)prezentării culturii de azi. Arta și cultura sunt dinamice, temporare, deseori în transformare, mișcându-se nu doar în spate, în față, la stânga, la dreapta, dar și în orice altă direcție. E nevoie de o structură temporară pentru a analiza cultura contemporană - trebuie să fi rapid și dinamic, e nevoie de un mediu care este temporar precum domeniul pe care îl reprezintă, dar totuși să rămână solid. (Răzvan Ion & Eugen Rădescu)

La 13 ani de existență, cei doi fondatori ai organizației vor susține o sesiune publică de întrebări și răspunsuri cu publicul care ne-a fost alături în toți acești ani. Un ultim eveniment în spațiul care ne-a găzduit timp de 4 ani.

Mutarea și reamenajarea noului spațiu va dura o perioadă nedeterminată, programul centrului fiind suspendat temporar. Vom reveni cu detalii despre noul program și inaugurarea noului spațiu. Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați susținut în ultimii ani. Rămâneți aproape de noi!

Răzvan Ion este teoretician, curator, manager cultural și activist politic. Este co-editor al PAVILION - journal for politics and culture, co-director al BUCHAREST BIENNALE - Bienala internațională de artă contemporană București (împreună cu Eugen Rădescu), iar din 2008 a fost numit director al PAVILION - centrul pentru artă și cultură contemporană. A fost profesor asociat al Universității California, Berkeley; Universității din Lisabona; Central University of New York; University of London; Universitatea din Sofia; Universitatea din Kiev; ș.a. A ținut conferințe și prelegeri la diverse instituții de artă precum Witte de With, Rotterdam; Art In General, New York; rum46, Aarhus; Calouste Gulbenkian, Lisabona; La Casa Encedida, Madrid; New Langton, San Francisco; CCA, Tbilisi; Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj; Universitatea de Artă, Cluj; Universitatea de Artă, Timișoara; ș.a. Scrie pentru diverse reviste și ziare, iar recent a curatoriat expozițiile "From Contemplating to Constructing Situations" și "Exploring the Return of Repression" la Pavilion, București și rum46, Aarhus. În prezent lucrează la volumele "Exploring the Return of Repression" și "Rhizomic Structures Of Art Institutions. Neo-Politics Of Culture". Este profesor la Universitatea din București unde predă studii curatoriale și un curs de gândire critică.

Eugen Rădescu este politolog (specializat în relativism moral și etică politică), manager cultural, curator și teoretician. A scris pentru diferite reviste și ziare. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema "Identity Factories" al expoziției "How Innocent Is That?" si "presently i have nothig to show and i'm showing it!" la Pavilion București. A publicat cartea "How innocent is that?" la REVOLVER BOOK, Berlin, Germania. Este co-editorul PAVILION - journal for politics and culture și co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizational al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Este profesor asociat la Universitatea București și Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. Locuiește și lucrează în București.

Imagine: PAVILION, proudly supported by UniCredit Țiriac Bank, 2008.

0 comentarii: