La Scena - Incurca lume - 11 decembrie


București, marți 11 decembrie 2012, ora 20.00, Club La Scena

Regizorul Cătălin Bugean   coordonează:

reprezentațiunea ”Încurcă lume”

Marți seara, începând cu ora 20.00, la Club La Scena va avea loc ultima punere în scena din acest an a piesei de teatru Încurcă lume, în regia lui Catălin Bugean.

Spectacolul a debutat anul acesta pe scena și în scurt timp aprecierile publicului nu au întârziat să apară, piesa cîștigând două premii pe deplin meritate: premiul pentru cel mai bun spectacol si premiul pentru cea mai buna scenografie, în cadrul festivalului de teatru "Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe", ediția 2012, un festival ce reunește unele dintre cele mai bune producții independente din peisajul teatrului românesc.

Piesa tratează un subiect aflat în permanență la modă … peripețiile unui soț ce nu își petrece noaptea acasă, unde îl așteaptă soția credincioasă.

Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol!  familist de onoare ! cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa ca i-a cauzat nesomn și neliniște.

Așadar, cu amoru rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mișelul. În odaie apare pe nesimțite și un așa-zis amic, amicu Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțată și consoarta amicului, o jună vaporoasă, toată în danteluri fine și pomăduri, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu. Vine negreșit și cumnatu, fratele Didinii, că doar o știe simțitoare și pentru care să nu cumva madama să își piarză uzul rațiunii.   

Text adaptat după piesa cu același nume, de A.de Herz.

Personajele piesei au fost interpretate de-a lungul vremii de actori celebrii, ca: Radu Beligan, Octavian Cotescu, Mihai Fotino, Stela Popescu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu.

Muzica spectacolului: trupa Dilema-live.

Alex Iordanescu - chitară
Adrian Nastac – vioarăVa mulțumesc și vă aștept!Club La Scena www.lascena.ro

Calea Calarasilor nr. 55, sector 3, Bucuresti

0 comentarii: