Local Records: Plurabelle - Money, Blood and Light

Local Records lansează astăzi, 3 decembrie 2012, release-ul numărul 14 semnat de Plurabelle si denumit “Money, Blood and Light”.

La 26 de ani, Alex Bălă, cel care se află în spatele proiectului Plurabelle, este jurnalist la lumină, producător la întuneric, tipul clasic de producător Local, de dormitor, care face muzică fără un background muzical academic și fără un anturaj care să-i poată da un feedback valabil. Totul este un experiment început acum un an și ceva, cu două clape, un pad, un laptop și multe tutoriale, ca pentru un hobby de autodidact. Deciziile sale muzicale se bazează pe simțul estetic, cultivat de copilăria cu Kraftwerk și Tangerine Dream pe benzi de magnetofon. Dar și pe bătutul în tobe în trupe adolescentine de rock, pe scene care l-au făcut să prindă gustul pentru concerte. Așa a ajuns să cânte cu soții Fierbințeanu, pe care-i acompaniază cu un ritm, cu o clapă.

În dormitor produce soundtrack-uri pentru diverse chestii, dar mai ales pentru cărți. Plurabelle este un personaj din romanul „Finnegans Wake”, de James Joyce, titlul primului său EP, „The streets were paved with pastry” este un vers dintr-o culegere de poezii medievale franțuzești. Numele astea sunt ciudate, încărcate de nostalgie și naivitate, dar fără a fi plăpânde, la fel ca și muzica.

Titlul celui de-al doilea EP, „Money, Blood and Light”, scos la Local Records, este un fundal sonor imaginar pentru o scenă din romanul „Remainder”, al lui Tom McCarthy. Personajul principal se îmbogățește în urma unui accident, dar nu-l mai bucură nimic din ceea ce-i bucură pe oameni, așa că angajează actori și rejoacă scene din viața sa pe care și le aduce aminte pe jumătate, într-un decor construit cu mulți bani. Într-o scenă e prăbușit pe asfalt, iar când ridică ochii, primul lucru pe care-l vede este firma luminoasă „Money, Blood and Light”. Corelarea aceasta cu anumite scene ajută artistul să creeze o legătură emoțională cu sound-ul. Astfel că EP-ul surprinde căutarea personajului după bucuria supremă, dar nu este o fugă printr-un neant muzical, ci e foarte unitar și are amprentă stilistică.

Se asculta si se downlodeaza gratuit de la acest link: http://localrec.ro/lcl14.html

LOCAL Records este o platforma de promovare a producatorilor de muzica noua din Romania. http://www.localrec.ro

Provoked by Grolsch    
Released by: www.localrec.ro 
Release/catalogue number: [LCL14] 
Release date: Dec 3, 2012

0 comentarii: