Colindele Madrigalului au adus primii fulgi de zapada in Bucuresti

Primii fulgi de nea au inceput sa cada duminica, 9 decembrie, imediat dupa ce Corul National de Camera MADRIGAL a incheiat prima reprezentatie a spectacolului extraordinar de Craciun, de pe scena Ateneului Roman. Ninsoarea a continuat pe tot parcursul celei de a doua reprezentatii si mult dupa incheierea acesteia. Astfel, nu doar publicul prezent la Ateneu ci chiar intregul oras a intrat in atmosfera sarbatorilor de iarna.

Spectatorii au avut parte de un concert cu durata de doua ore, in care au vibrat ascultand piesele ce au fost imprimate pe primul disc de colinde romanesti realizat pe vinil in urma cu 45 de ani, sub bagheta dirijorului - fondator MARIN CONSTANTIN. Nemuritoarele melodii ce aduc spiritul Craciunului in sufletul romanilor au rasunat in sala Ateneului Roman in succesiunea originala, de data aceasta sub bagheta dirijorului Voicu Popescu. Fiecare colind a fost rasplatit cu aplauze generoase, iar din program nu au lipsit titluri precum: “Buna dimineata la Mos Ajun”, “Iata vin colindatori”, “O, ce veste minunata” si “Plecarea Magilor” sau “Steaua sus rasare”.

Cea de a doua parte a concertului a insemnat prezentarea, in premiera, a lucrarii “Navidad nuestra” de Ariel Ramirez si “Gloria” din Missa Criolla de acelasi autor argentinian. Astfel in Ateneul Roman au rasunat bucuriile si nostalgiile Serii de Craciun aduse de cantari interpretate in limba spaniola si acompaniate de instrumente specifice spatiului latino-american. Sonoritatile argentiniene au incalzit si mai mult atmosfera, iar la final, publicul nu a vrut sa se desparta de MADRIGAL. Toti cei prezenti in sala s-au ridicat in picioare si au rasplatit prestatia Corului cu aplauze furtunoase.

La bis, dirijorul Voicu Popescu si-a indreptat atentia asupra salii, iar vocile spectatorilor s-au alaturat celor din Cor, pentru piesa “Mos Craciun cu plete dalbe”. Concertul s-a incheiat in clinchet de zurgalai, pe acordurile “Jingle Bells”, acompaniate de aplauzele unui public pentru care, asa cum comenta una dintre doamne in drum spre iesire, „doua ore au trecut ca o clipa”.

Colindele MADRIGALULUI, ascultate pe ascuns in vremea comunismului, si-au castigat in timp statutul de concerte traditionale de Craciun, fiind sustinute, fara intrerupere, in fiecare an din perioada postdecembrista. Spectacolul extraordinar de Craciun va ajunge si in tara, dupa cum urmeaza:

11 Decembrie - Brasov - Sala Reduta (dirijor Voicu Popescu)
12 Decembrie - Ploiesti - Casa de cultura a Sindicatelor (dirijor Voicu Popescu)
13 Decembrie - Constanta - Casa de Cultura a Sindicatelor (dirijor Voicu Popescu)
17 Decembrie - Timisoara - Opera Romana (dirijor Voicu Popescu)
18 Decembrie - Cluj Napoca - Opera Romana (dirijor Voicu Popescu)
21 Decembrie - Pitesti - Casa de cultura a sindicatelor (dirijor Anna Ungureanu)
22 Decembrie - Galati - Casa de cultura a sindicatelor (dirijor Anna Ungureanu)
23 Decembrie - Iasi - Opera Romana (dirijor Anna Ungureanu)


Biletele pentru concertele din tara se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol din fiecare oras.
Credit foto: Alex Csiki - Art Photo Studio

0 comentarii: