Lansare monografia Francisc Chiuariu - 12 decembrie

Îngerii coboară în bibliotecă: o întâlnire cu artistul Francisc Chiuariu @La Bibliotheque.
Miercuri, 12 decembrie, de la ora 18:30, Salonul de frumuseţe şi cărţi bune La Bibliotheque vă invită să intraţi în lumea lui Francisc Chiuariu, aşa cum arată aceasta în monografia dedicată artistului la Editura Vellant.

Lucrări din două serii create de Francisc Chiuariu – Angels (2007-2008) şi Dolls (2008-2009) – vor fi expuse în salon pentru a fi privite, discutate şi reinterpretate în prezenţa artistului, care va oferi la finalul serii autografe pe albumul lansat la Vellant.

Atmosfera va fi întreţinută cu ajutorul celor de la Omnivore’s Dilemma, iar fiecare pasionat de artă care ajunge la salon în timpul lansării poate pleca acasă cu o fotografie a sa cu aripi de înger – un prilej de joacă pus la cale de centrul La Bibliotheque.

Monografia „Francisc Chiuariu” aduce în atenţia publicului pe unul dintre cei mai interesanţi pictori români ai ultimelor două decenii. Cartea oferă o generoasă inventariere a lucrărilor semnate de artist în perioada 1987-2012, redând în condiţii excepţionale imagini din cadrul unor proiecte precum: „Obsession”, „Angels”, „Networks”, „Outdoor”, „Forever Ikea” sau „Circle Theory”.

Albumul este bilingv şi conţine două introduceri în opera lui Francisc Chiuariu semnate de Cosmin Năsui şi Adrian Guţă, precum şi o cronologie a evoluţiei artistului.
Productiv, dinamic, provocator şi novator în ceea ce priveşte tehnicile de lucru, „navighează,” prin seriile lui de lucrări, pe „meridianele ”şi „paralelele”condiţiei umane cu neobosită curiozitateşi fascinaţie faţă de acest univers al fiinţei dotate cu simţire, dar şi cu gândire. Îl interesează splendorile şi tenebrele lumii reale şi ale celei imaginare/onirice/fantastice, angelicul şi demonicul între care graniţa pare să fie uneori tare îngustă şi fragilă, frumuseţea clipei, anotimpurile naturii şi cele ale omului, ritmurile majore ale existenţei, a căror sesizare şi acceptare poate să facă suportabilă relaţia noastră cu timpul... (Adrian Guţă)

Parteneri: Sapte Seri, Bewhere, Omnivore's Dilemma

0 comentarii: