Lansare a colectiei F/W `13- 2014 ,,Panta Rhei“ semnata de Florin Dobre

Avem deosebita placere de a va invita miercuri 30 octombrie 2013, orele 19 : 00 , in cadrul magazinului WM Designer Concept Store ( Bulevardul Regina Elisabeta nr 63) la evenimentul de
LANSARE A COLECTIEI F/W `13- 2014 ,,Panta Rhei“ semnata de Florin Dobre .

“PANTA RHEI”, colecţia toamnă/iarnă 2013 – 2014, a şaptea semnata de designerul FLORIN DOBRE, s-a remarcat la Paris (18 ianuarie, Palatul Behague) şi a fost consemnată de publicaţiile “Le Monde” şi “Le Figaro”, a fost un spectacol în sine. 


Cele 28 de ansambluri au oferit asistenţei radiografia unei evolutii a stilurilor, cu pendulări între armonii perfecte şi asimetrii frapante, fiind, în ansamblul lor, transpunerea unei idei pe care designerul a enunţat-o stilistic – “degradarea valorilor umane, paradoxal, in contextul evolutiei societatii” Designerul a punctat şi de această dată, prin tuşele de eleganţă care se regăsesc în final in toate propunerile sale fie ludice, misterioase, incitante, dramatice sau ironice!
Curajoasa si unica a fost si decizia de a trimite pe scena personaje considerate iconice, tabu dar si proscrisi ai societatii precum si a transpune stilistic rasturnarea de valori si cutume a societatii actuale si schimbarea rolurilor celor doua sexe. ( aristocratul elegant, studentul silitor, extremistul radical, travestitul, artistul neinteles, tanarul dependent, cuceritorul fara scrupule precum si diva inabordabila, barbatii imbracati in haine femeiesti si extrema masculinizare a femeii)

Piesa centrală a colecţiei a fost costumul care, de data aceasta, a trecut prin transformări de formă şi structură, materialele fiind dintre cele mai variate şi mai atent alese – stofă, tweed, piele naturală, astrahan, lână dar si dantelă, plasa metalica, matase – culorile variind şi ele de la gri şi negru până la oliv, brun, granat sau argintiu.

„Am ales o temă foarte elaborată. Colecţia se numeşte „Panta Rhei / Totul curge” şi a fost imaginată ca un mesaj de susţinere a aspectelor pozitive şi a valorilor umane esenţiale, a celor care au trecut vremurile şi timpurile şi care fac viaţa şi relaţiile cu ceilalţi frumoase şi trainice. Am ales însă ca acest mesaj să fie prezent sub forma unei poveşti dramatice ce portretizează degradarea umană ce vine, paradoxal, odată cu „evoluţia” societăţii”, spune FLORIN DOBRE.

Un proiect sustinut de JAGERMEISTER .

0 comentarii: