Green Hours: Baila La Luna - 26 octombrie

Sâmbătă, 26 octombrie 2013, ora 20.00
Green Hours jazz-cafe prezintă în Salonul GDS
:

BAILA LA LUNA
cânt, ghitară și dans flamenco live
cu Pilar Diaz Romero şi Tiberiu Gogoanţă

Flamenco este, poate, cea mai aprigă şi totodată cea mai însufleţită metaforă a vieţii. O artă străveche, ce aduce până la noi, purificate de soarele andaluz, năzuinţele veacurilor de pribegie ţigănească. Ritmuri ce se succed ameţitor, ca zilele din viaţa planetei. Ghitara, cu forma ei de femeie, pe care o strângi în brate şi-o faci să vibreze. Oameni ce se visează păsări şi, pentru că nu pot să zboare, cântă şi dansează. Lumină de lună transformată în muzică de foc.


rezervari: concerte@greenhours.ro | 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Pilar Diaz Romero s-a născut în 1977, la Barcelona, într-o familie de artişti flamenco, din sânul căreia se desprind figura străbunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut în numeroase tablao din Sevilla, şi cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rând, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya în Barcelona. A început să cânte încă din copilărie, ajungând în scurt timp să evolueze în tablao, la Madrid şi Barcelona. A colaborat cu chitarişti consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Împreună cu compania “Increpacion Danza”, a susţinut concerte în Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum şi pe multe scene din Spania.
Tiberiu Gogoanţă s-a născut în România şi a început studiul ghitarei la liceele de muzică din Piteşti şi Bucureşti. După absolvirea liceului, realizând că este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai întâi în Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, şi apoi în Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Música del Liceu, din Barcelona. A concertat în numeroase tablao şi peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” şi “Tarantos”. A acompaniat numeroşi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) şi dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat să participe la turneul acesteia în Columbia. A susţinut numeroase concerte în formula de cante y guitarra, în Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.

0 comentarii: