Turnul de apa si arta din Pantelimon, in expozitia "Recuperari"

Turnul de apă și artă din Pantelimon poate fi văzut, în diverse ipostaze, în cadrul Expoziției „Recuperări”, organizată de Zeppelin și găzduită de Ordinul Arhitecților din România.

Proiectul „Recuperări” este despre Cenușăresele orașelor în care trăim, clădiri valoroase sau banale, și arată modul în care ele pot fi transformate, reinventate și refolosite = reciclate, cu idei simple și ceva mai mult decât interes, cu dragoste pentru patrimoniu. La expoziția ce poate fi vizitată până la 16 noiembrie, puteți vedea o selecție de recupări recente de arhitectură și design din România.

Pe lângă operațiuni de restaurare grandioase, expoziția demonstrează că se înmulțesc și în România intervenții prin care lucruri umile devin utile și capătă strălucire. Este și cazul Turnului de apă din Pantelimon, transformat dintr-o construcție utilitar-industrială într-o atracție turistică și artistică, la a cărei inaugurare ne pregătim să vă invităm cât de curând.
Proiectul de construire a scării elicoidale din jurul turnului – cu sprijin financiar de la ING Bank Romania - este aproape de finalizare. În expoziția „Reciclări” puteți admira un film 3D cu Turnul animat de Octavian Ureche, fotografii făcute de Florin Ciorîcă în 2011 – „Pantelimon Then&Now” - și de Dan Vartanian  în 1974-76, dar și câteva dintre desenele care au participat la concursul de artă derulat de Make a Point la finele anului trecut, pentru pictura de pe Turnul de artă.
 
Expoziția poate fi vizitată până la 16 noiembrie 2013, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbătă și duminică între orele 11.00 și 16.00. La CASA MINCU, sediul Ordinului Arhitecților din România (Str. Pictor Arthur Verona nr. 19, București)

0 comentarii: