FNTI: Accidente inspaimantatoare pe terenul de joaca - 5 noiembrie

Spectacolul „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” de Rajiv Joseph, semnat de regizorul american Ryan Whinnem, se joacă la Godot-Cafe-Teatru, în Secţiunea Off a Festivalului Naţional de Teatru Independent. Marţi, 5 noiembrie, la ora 19:00, bucureștenii îi pot urmări pe Tudor Aaron Istodor și Simona Cuciurianu într-o dramă cu accente comice despre accidente, răni… și dragoste.

„Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” spune povestea lui Doug (Tudor Aaron Istodor) şi Kayleen (Simona Cuciurianu) pe parcursul a 30 de ani de viaţă, din copilărie până la vârsta de 38 de ani. Relația dintre ei este urmărită într-un stil tragicomic din perspectiva rănilor care îi aduc, periodic, împreună, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii. Piesa este o harta a relaţiei dintre personaje prin intermediul rănilor suferite, experienţelor traumatizante. Are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone întunecate şi delicate; este dramă şi comedie.

De mici copii cădeam, ne certam, ne îndrăgosteam... şi între timp am crescut...cu zgârieturi, vânătai şi răni...ne găsim unii pe alţii pentru ca mai apoi să ne îndepărtăm... Dragostea doare. La fel si oasele rupte. Ce doare mai tare?

Autorul Rajiv Joseph este una dintre noile revelații ale teatrului american, câștigând numeroase premii precum NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. În 2010 a fost finalist în cursa pentru Premiul Pulitzer, cu piesa „Bengal Tiger at the Baghdad Zoo”.

Regizorul american Ryan Whinnem este director al Companiei de Teatru „Vacant Lot” în New York. A colaborat cu „Milwaukee Shakespeare”, „The Folger Theatre„ şi “The Shakespeare Theatre” şi a lucrat ca regizor în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.

Regia: Ryan Whinnem
Distribuția: Tudor Aaron Istodor, Simona Cuciurianu
Scenografia  și afișul: Tudor Prodan
Spectacol produs de Asociaţia Pro Drama, Teatrul Fără Frontiere şi Godot Cafe-Teatru
Sponsor: Brâncoveanu Vinars

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro
Festivalul Naţional de Teatru Independent | www.fnti.ro
Asociatia ProDrama | contact@prodrama.ro | www.prodrama.ro

0 comentarii: