Electric Castle anunta a doua editie

Cea de-a doua ediție a Festivalului Electric Castle se va desfășura timp de 4 zile, în perioada 19-22 iunie 2014, la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, sub deviza „Bigger / Stronger / Better” – „Mai mare / Mai tare / Mai bun”, iar organizatorii anunță că vor concerta peste o sută de artiști. Festivalul se extinde și cu o scenă nouă. 

„Am fost încurajați de reacțiile extraordinare venite după prima ediție, așa că încercăm să ridicăm standardul și mai mult vara viitoare. Creștem numărul de artiști la peste o sută, extindem perioada cu încă o zi și vom avea o scenă în plus, exclusiv pentru dub-reggae. Alături de cei de la Transylvania Trust, care gestionează lucrările de renovare a Castelului Banffy, ne dorim să punem cât mai mult în valoare acest adevărat Versailles al Transilvaniei”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

Primele nume anunțate pentru cea de-a doua ediție sunt Wilkinson, Foreign Beggars, Oliver Koletzki și Dub Pistols.

Wilkinson, una dintre cele mai „proaspete” figuri ale muzicii electronice britanice, este axat mai mult pe producții drum & bass și are în palmares numeroase audiții la BBC Radio 1. În 28 octombrie, Wilkinson își lansează primul album, la Ram Records: „Lazers Not Included”.


 
Foreign Beggars, nume cu rezonanță în rândul iubitorilor de hip-hop și dubstep, este una dintre cele mai apreciate exponente ale curentului ce îmbină frazarea specifică hip-hop-ului cu beat-urile de dubstep și grime. De altfel, lista colaborărilor cu artiști din sfera muzicii dubstep sau drumʹnʹbase este impresionantă – clipul piesei produse de Noisia, „Contact”, a înregistrat peste șase milioane de vizualizări pe Youtube. Printre premiile câștigate de britanici se numără „Best New Act” la UK Hip Hop Awards în 2004, „Best Group” la Lyric Pad Hip Hop Awards în 2005 și nominalizarea la Urban Music Awards în 2010, an în care a participat și la turneul Prodigy din Marea Britanie.


Oliver Koletzki este unul dintre cei mai cunoscuți DJ techno din Germania; discul său a fost cel mai bine vândut al casei de producție Cocoon. Revista Groove l-a desemnat „cel mai bun nou artist”, iar piese precum ”Hypnotized”, ”Bring Me Home” sau ” Arrow and Bow” au făcut valuri în cluburile europene.



Dub Pistols au făcut senzație la prima ediție a Electric Castle, așa că organizatorii i-au rechemat și pentru vara următoare. Cu o vechime de 17 ani pe piața muzicală, au cântat la cele mai mari festivaluri europene, iar show-urile lor sunt o explozie de energie și bună dispoziție. Sound-ul formației îmbină elemente de hip-hop cu ska, big beat, dubstep și chiar reggae. 



Prima ediție a festivalului, desfășurată timp de trei zile în luna iunie a acestui an, a adus 92 de artiști, printre care Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me și Dope D.O.D, precum și o serie de trupe românești. S-au înregistrat 32.000 de participanți, iar peste 4.000 de persoane au ocupat zona amenajată pentru campare. Echipa de organizare a inclus 600 de persoane, dintre care 370 de voluntari, iar site-ul electriccastle.ro a înregistrat în cele trei zile de festival  un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, marea majoritate din România.


În urma reușitei ediției inaugurale, Festivalul Electric Castle concurează la European Festival Awards 2013, cea mai importantă competiție europeană de gen, la două secțiuni: „Cel mai bun festival de mărime medie” și „Cel mai bun festival nou”. Electric Castle poate fi votat aici: http://euvoting.festivalawards.com/ până în 1 noiembrie. 


Abonamentele promoționale pentru ediția 2014 au fost puse în vânzare din 24 octombrie, la prețul de 135 de lei pentru toate cele patru zile de festival. Prețul este valabil pentru toate abonamentele achiziționate până în 20 decembrie. Taxa de campare va fi de 30 de lei. Abonamentele pot fi cumpărate de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS si Android).

0 comentarii: