Events: Inca un Pink Martini, va rog!

Aseară, membrii Pink Martini au susținut un concert senzațional, cu casa închisă, la Sala Palatului din Capitală. Spectatorii din primele rânduri au stat mai mult pe scenă decât pe scaunele lor. Showul a făcut parte din turneul european de promovare a albumului cu numărul șase din cariera trupei, ”Get Happy” și a fost prezentat de Ciuc Music, cu sprijinul Volksbank. 
 
O Storm Large care-a umplut scena și sala cu energie pozitivă, o trupă care n-a pregetat sa râdă și să danseze samba, bossa nova și dansuri tribale alături de spectatori din toate generațiile, iată ingredientele unui cocktail Pink Martini exploziv, de care românii nu se mai satură. Cei 11 fantastici vin, fac sala plină de fiecare dată (peste 4000 de fani aseară) și se îndrăgostesc din ce în ce mai mult de țara noastră. Vorbesc românește, cântă cântecele Mariei Tănase, caută în SUA vinurile pe care le-au băut aici, și ca și cum asta nu ar fi de ajuns spun, la final de concert, în loc de adio: "Sper că vom reveni în București, și că, atunci când o vom face, Roșia Montană să fie la fel de frumoasa și de verde!"
 
Cu 19 ani în urmă, în orașul său natal din Oregon, Portland, Thomas Lauderdale, liderul Pink Martini, lucra în politică, cu convingerea fermă că într-o zi va candida la primărie. Precum mulți alți politicieni-în-formare, participa la fiecare eveniment caritabil de pe fața pământului ... și era consternat să auda acolo, de cele mai multe ori, muzică mediocră, zgomotoasă și neprimitoare. Inspirându-se din muzica din toate colțurile lumii, amestecând genuri clasice, jazz și pop de modă veche, în speranța de a face apel la conservatori șii liberali deopotrivă, a fondat "mica orchestră" Pink Martini în 1994 pentru a oferi o mai frumoasă și mai incluzivă coloană sonoră diverselor strângeri de fonduri pentru cauze politice progresiste. De-atunci până acum, Thomas Lauderdale n-a candidat la primăria Portlandului, ci, dimpotrivă, a organizat demonstrații Occupy în orașul său natal. Cât privește România, opririle Pink Martini aici au devenit o tradiție, iar membrii "micuței orchestre” se simt la fel de bine ca acasă. Sala a izbucnit în ovații aseară încă de la începutul concertului, la piesa "Până când nu te iubeam" a Mariei Tănase, prima lor piesă oficială în limba română inclusă pe ”Get Happy”. După terminarea concertului, holul Sălii Palatului a fost arhiplin vreme de încă o jumătate de oră, timp în care membrii trupei au acordat autografe și s-au fotografiat alături de fani.
 
”Get Happy” conține 16 melodii interpretate în limbile engleză, germană, chineză, spaniolă, japoneză, turcă, farsi și română. Albumul este produs de Thomas Lauderdale, cu invitați precum Philippe Katerine, Meow Meow, Ari Shapiro, The Von Trapps și Rufus Wainwright este distribuit exclusiv în România de A&A Records.
 
Setlist complet:
AMADO MIO / ICH DICH LIEBE / QUIZÁS, QUIZÁS, QUIZÁS / MAYONAKA NO BOSSA NOVA / DONDE ESTAS, YOLANDA? / OMIDE ZENDEGANI / HANG ON LITTLE TOMATO/ THE FLYING SQUIRREL / LET'S NEVER STOP FALLING IN LOVE / U PLAVU ZORU / ANNA / USKUDAR / PÂNĂ CÂND NU TE IUBEAM / ROMANZA / UNA NOTTE A NAPOLI / SYMPATHIQUE / LILLY / ZUNDOKO BUSHI / GET HAPPY / BRASIL. 

Foto via Events: Cristi Mitrea.
adriandobrescu's Pink Martini - 2013 by Events album on Photobucket

0 comentarii: